Lezárt akta: Engedély nélkül tartott fegyverével lőtt le a kutyáját a férfi


2020-05-02 17:17:03  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 64 éves takácsi lakossal szemben folytatott.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a pápai rendőrök lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást egy 64 éves takácsi lakos ellen. Az eljárás adatai szerint 2019. augusztus 30-án az esti órákban érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Takácsiban az egyik ingatlan udvarából több lövés hallatszott. A helyszínre érkező járőrök a családi házban igazoltatták az ott lakó feltételezett elkövetőt.

A rendőrök az udvaron több töltényhüvelyt, az ingatlan pincéjében pedig egy lőtt sérülésekkel fekvő ebet találtak. A nyomozók a házkutatás során engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket foglaltak le. A férfit a rendőrök ezután előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Elmondta a rendőröknek, hogy miután kutyája megharapta, haragra gerjedt, és az engedély nélkül tartott sörétes lőfegyverével több lövést adott le az állatra házuk udvarán. Az ebet súlyos sérülései miatt később az állatorvos elaltatta. 

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!