A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes volt a meglepetés koncert fellépője


2020-05-01 14:05:33  | cikk: hp  | 


A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes volt a meglepetés koncert fellépője főképe
A Filharmónia Magyarország meglepetés koncertsorozatának keretében Pápára is ellátogatott csütörtökön a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes. Ezúttal a Vajda lakótelepen és az Igalon találkozhattak a helyiek a rézfúvós bandával, ahol rövid szabadtéri koncertet adott az együttes az ott élők örömére. A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes 1998-ban alakult Budapesten Kovács Zalán László művészeti vezető irányításával. Tagjai fiatal művészek, akik az együttes hazai és nemzetközi versenysikerei mellett szólistaként is több tucat helyezést elértek megmérettetéseken. A klasszikus rézfúvós kvintett irodalom mellett saját átirataik, valamint számukra komponált darabok tarkítják széles repertoárjukat. Alakulásuk óta évente közel száz fellépésük alkalmával játszottak Magyarország legjelentősebb koncert- és rendezvényhelyszínein, illetve szerte Európában. Televízió és rádió felvételeik mellett tizenegy hanghordozón hallható játékuk, melyekből közel tízezer példányt hallgatnak
szerte a világon. Számos nagyszabású hazai fesztivál rendszeres fellépője és több koncertsorozat szervezője az együttes. 2007-ben megkapták az Artisjus alapítvány különdíját.
A koncertet ezúttal is sokan hallgatták az erkélyeken

Kovács Zalán László tubaművész, művészeti vezető elmondta, évente 50-100 közötti hangversenyük van.
-Nagy örömmel veszünk részt a koncerteken. A fúvós zenészként a térzene egyfajta otthonos mozgási kör nekünk. Az évek során az együttes sok koncertet adott, mi a karantén veszélyhelyzetben is játszunk, most egyfajta vis major koncerteket adunk.
A karantén koncerteken hallhatóak ismert fúvós, zenei feldolgozások, majd az Amerikából elindult dzsesszesebb műfajokat is játszottunk. A rövid koncerteket barokk fanfárral indítottuk, majd a fúvószenei repertoárunkat mutattuk be egy-egy szám erejéig. Reméljük, a lakók örömmel fogadtak bennünket - tette hozzá a vezető, majd elárulta, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak, mivel az embereknek ebben a veszélyhelyzetben fontos, hogy a kultúra közel kerüljön hozzájuk, a kezdeményezés nagyon jó ötlet. Jól látszik, hogy sok ember itt találkozik a kultúrával, s ha az ember jó helyen, jó időben meg tudja szólítani a lakosságot azzal, hogy ezek vagyunk mi, magyarok, akkor ez nagy lökést tud adni az embereknek. Reméljük, a későbbiekben is látogatják a kulturális programokat.
A rövid meglepetés szerenádot a lakótelepen élők örömmel fogadták, volt, aki az erkélyéről élvezte a muzsikát vagy éppen az ablakát nyitotta ki, s tapssal fejezték ki tetszésüket az élő zene hallatán.
A meglepetés koncertsorozat hétfőn a Bástyán és a volt Kilián lakótelepen folytatódik.

Képek:


Címkék: koncert
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!