A kormány engedélyezi az edzéseket, a zárt kapus meccsrendezést


2020-04-30 16:19:07  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu - archív  | 


A kormány engedélyezi az edzéseket, a zárt kapus meccsrendezést főképe
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón több, a sporthoz kapcsolódó kormányzati döntésről is beszámolt a koronavírus-járvánnyal összefüggésben - tudósít az nso.hu.

- Május 4-től a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezzük az edzést és a zárt körű sporteseményeket - jelentette be Gulyás Gergely. A miniszter azt is elmondta, a rendezvénykorlátok továbbra is érvényben maradnak, Magyarországon ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket augusztus 15-ig nem lehet tartani, ez jelen helyzetben valószínűleg azt is jelenti, hogy addig biztosan nem rendezhetnek szurkolók előtt mérkőzéseket.
A Magyar Labdarúgó-szövetség a múlt héten közölte, ahhoz képest, hogy a kormány feloldja a koronavírus-járvány miatt meghozott tilalmakat, a rendelet megjelenésétől számított 20. nap utáni szerdán vagy szombaton újraindítja az UEFA nemzetközi sorozataira kvalifikáló bajnokságokat, köztük az NB I-et is. A mai, május 4-én életbe lépő bejelentés és a szövetség múlt heti közlése alapján akár már május 23-án folytatódhat a bajnokság, a folytatás időpontjáról az MLSZ elnökségének kell döntést hoznia.

Az ugyanakkor nem teljesen egyértelmű, hogy az edzésekre és a zárt körű meccsrendezésre vonatkozó engedély az egész országra vagy csak vidékre érvényes-e, utóbbi esetben nyilván tolódna az NB I újraindulása.
A részletek a mai bejelentéssel kapcsolatban a Magyar Közlönyben hamarosan megjelenő rendeletből derülhetnek ki. A Magyar Labdarúgó Szövetség későbbre ígért tájékoztatást, így egyelőre nem tudni, hogy a döntés az NB III-ban szereplő Perutz FC-t milyen mértékben érinti.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: Perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!