Dr. Nagy Ákos az év pápai rendőre


2020-04-28 13:17:03  | cikk: HuHa  | 


Dr. Nagy Ákos az év pápai rendőre főképe
Április 24-e, Szent György napja, a magyar rendőrség napja, ez alkalomból a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság minden évben elismerésben részesíti a megye kiemelkedő munkát végző rendőreit, de ehhez a naphoz kötődik az önkormányzatok által alapított kitüntető címek átadása is, melyekkel a településvezetők mondanak köszönetet egy-egy rendőr magas színvonalú tevékenységéért. Az idei évben a járványügyi veszélyhelyzet miatt, a hagyományoktól eltérően nem a Veszprémben tartott ünnepi állománygyűlésen vehették át a kitüntetettek az elismeréseket, a megyei rendőrfőkapitány látogat el minden városba a jutalmak átadására.

Ma délelőtt szűk körű ünnepséget tartottak a Pápai Rendőrkapitányságon, ahol dr. Fellegi Norbert Veszprém megyei rendőrfőkapitány Szappan Csaba rendőrkapitány és dr. Áldozó Tamás polgármester jelenlétében átadta a főkapitányság elismerését Potháczki Éva rendvédelmi igazgatási alkalmazott számára, dr. Áldozó Tamás pedig Az év rendőre kitüntetésben részesítette dr. Nagy Ákos rendőr alezredest, a bűnügyi osztály vezetőjét.

-Sokat gondolkodtam azon, hogy ebben a helyzetben a rendőrség legjelentősebb ünnepe alkalmából hogyan adjak át jutalmakat a kollégáknak, hiszen ez az alkalom, amikor munkatársainkat ünnepi körülmények között szeretnénk köszönteni és az mégsem járja, hogy levélben köszöntsük őket. Ezért döntöttem arról, hogy szűk körben, a szabályokat betartva, a kapitányok és a polgármesterek jelenlétében adom át az elismeréseket - közölte a főkapitány.

Dr. Fellegi Norbert kiemelte, a veszprémi az ország egyik legmeghatározóbb főkapitánysága, rendkívül jó bűnügyi és rendészeti eredményekkel.

-Kimondottan büszke vagyok arra, hogy példaértékű munkát végző munkatársaim vannak, akik rendkívül elhivatottak, teljes hittel és lelkesedéssel szolgálják a hazát, a megyét és Pápa városát.

A főkapitány meglátása szerint a Pápai Rendőrkapitányság a megye egyik legkiemelkedőbb kapitánysága, a város lakosságának számát és a kapitányság létszámát tekintve is, az itt szolgálatot teljesítő munkatársak teljesítményét pedig nagyon jónak ítéli.                         

A rendőri vezető arról is szólt, minden jelentősebb nemzeti ünnepen számos munkatársuk kap belügyminisztériumi, országos rendőr-főkapitányi és megyei jutalmat, de fontos az is, hogy a mindennapokban is elismerjék a kiemelkedő munkát és akár néhány vezetői dicsérő szó is nagy motivációt jelent.  

-Nagyon fontos és óriási megtiszteltetés az is, hogy nemcsak mi rendőri vezetők adunk át elismeréseket és jutalmakat, hanem a civil szférából is elismerik munkatársaink teljesítményét - utalt a főkapitány arra, hogy az önkormányzat is jutalmazza a kiemelkedő rendőri teljesítményeket.

A megyei elismerésben részesülő Potháczki Éva bűnügyi szakterületen dolgozik, a vizsgálati osztály körözési előadójaként. Érdeklődésünkre elmondta, nem számított az elismerésre, de nagyon köszöni vezetőinek, hogy munkáját ily módon jutalmazzák.

-Feladatom a körözések kiadása, kezelése, karbantartása, eltűnt személyek felkutatása és az ezzel kapcsolatos adminisztráció. Munkámat mindig legjobb tudásom szerint végzem és erre törekszem a jövőben is - fogalmazott és mosolyogva hozzátette, számára ez nagyon izgalmas feladat és nagyon szereti a hivatását, talán ez is az oka, hogy jól végzi a rá bízott feladatokat.

Az év pápai rendőre kitüntető címet dr. Áldozó Tamás polgármester adta át dr. Nagy Ákos rendőr alezredesnek, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjének.  A városvezető emlékeztetett, 2007 óta minden évben köszöntenek egy-egy pápai rendőrt a magyar rendőrség napja alkalmából, vagyis eddig 14 kiváló kollégát tudtak jutalmazni, de biztos abban, hogy a következő 14 évben is lesznek olyanok, akik kiérdemlik ezt a címet. Hozzátette, az önkormányzat év közben is elismerésben részesíti a kiemelkedő munkát.

-Fontosnak tartjuk, hogy jutalmazzuk a rendkívüli teljesítményt, mert példaértékűnek gondoljuk az együttműködést a rendőrséggel, de az is fontos, hogy a kiemelkedő munkára azonnal felhívjuk a figyelmet, ez pedig összhangban van főkapitány úr elgondolásával is. Ezeknek az elismeréseknek mindig üzenetértéke van az állampolgárok irányába is - közölte. Az év pápai rendőre címre a kapitányság tesz javaslatot, ennek egyeztetése után születik meg a döntés a kitüntetett személyéről.

Dr. Nagy Ákos kitüntetésével kapcsolatban elmondta, Pápa átlátható méretű város és a hivatalos kapcsolatokon túl kialakulhatnak személyes kapcsolatok is, amik a hierarchiát nem írják felül, de jól kiegészítik.

-Én büszke vagyok arra, hogy Pápán több olyan rendőr, rendőrtiszt van, akivel jó személyes kapcsolatom van és akikkel - amit a szabályok megengednek -, azt személyesen is meg tudjuk beszélni. Nagy Ákos is közéjük tartozik. Az elismerésre méltó rendőr munkáját én nem láthatom, de látom a pápai kapitányság eredményeit és amikor elfogadom a javaslatát az elöljáróknak, akkor elfogadom, hogy az elért eredményekben a kitüntetett személynek nagy teljesítménye van. Gratulálok Nagy Ákosnak és minden munkatársának, aki ezeknek az eredményeknek az elérésében tevőlegesen részt vett.

Az év pápai rendőre cím birtokosa, dr. Nagy Ákos a kitüntető cím átvétele után úgy fogalmazott, rendkívüli megtiszteltetésnek tartja az elismerést és büszkeséggel tölti el, hogy ő kapta a város elismerését.

-A rendőrségen dolgozóknak számos feladatnak kell megfelelniük, de a legfontosabb, hogy a város önkormányzata és a városban élők jónak értékeljék a bűnüldöző munkánkat - közölte és köszönetet mondott kollégáinak a szakszerű, elhivatott és sikeres munkáért, amivel az elismerésre méltó eredményeket elérik a bűnüldöző tevékenységük során.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!