Megújul a víztorony tetőszigetelése


2020-04-27 13:17:36  | cikk: hp  | 


Megújul a víztorony tetőszigetelése főképe
A mintegy 41,5 méter magas pápai víztornyot 1967-ben építették a többemeletes lakóházak vízellátásának kiszolgálására. A több mint ötven éves létesítményen számos vizsgálatot el kellett végezni, s időszerűvé vált a lapostető újra szigetelése. A kivitelező a hosszas előkészületek után ma délelőtt vette át a munkaterületet.
Dr. Lukács Endre, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója ennek kapcsán elmondta, a több mint ötven éves tornyon a vizsgálatok elvégzése szükségessé vált már.
A víztorony tetején sok távközlési létesítmény volt

-Komoly statikai vizsgálatnak vetették alá a víztornyot, s megállapították, hogy jó állapotban van. Ez fontos, s reméljük, még nagyon sokáig szolgálja a pápaiak vízellátását. Megállapították még azt is, hogy a belső szint, a födém lapostető szigetelése már elavult, fel kell újítani. Ennek a területnek ma volt a munkaterület átadása. Az átadás már egy hosszabb folyamat végét jelentette, hiszen rengeteg távközlési létesítmény volt a torony tetején, amelyeket le kellett tisztítani. Ki kellett várni azt az időt, amikor a szolgáltatók szerződései lejárnak. Ezek 15-20 éves szerződések. Természetesen fenntartjuk a lehetőséget, hogyha elkészül a felújítás, ismét szolgáltassanak. Mostanra egy árboc kivételével mindent leszedtek a tetőről. Jelenleg középen megy fel a kábelek zöme.
-Márciusban megnéztük a kivitelezővel, hogy hol áll meg a víz a tetőn. A bitumenes szigetelést új réteggel látják el és azokat a mélyedéseket, ahol megáll a víz, azt megszüntetik ékalakú hőszigeteléssel. Ez a torony egyharmadát érinti csak - tudtuk meg dr. Lukács Endrétől. Ezzel párhuzamosan az Öreghegynél ivóvíz vezeték cseréje, bővítése is most zajlik, de a Dózsa György utca-Aradi utca-Tókert utcánál is hamarosan elkezdik cserélni a vezetéket - tette hozzá. Mihályházán pedig a hálózatot összekötik a marcalgergelyi-magyargencsi távvezetékkel, így Mihályháza is tapolcafői vizet kap hamarosan.
A födémszigetelés 7 millió Ft-ba kerül.
A munkálat előreláthatólag május 20-án fejeződik be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!