Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


2020-04-24 09:25:12  | cikk: hp  | 


Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot főképe
Újabb korosztály számára biztosít ingyenesen textil szájmaszkot az önkormányzat. Április elején kezdődött meg az önkormányzat által megrendelt szájmaszkok kiszállítása, először a hatvan év feletti pápai lakosok számára biztosítottak belőle, majd április 16-tól az ötven év felettieknek, mától pedig a 40 év feletti pápai lakosoknak. Az osztást bölcsődei és óvodai dolgozók végzik.
-A textil arcmaszkok folyamatosan készülnek, így folyamatos a kiszállításuk. A maszkokat több ezer lakcímre kell kihordani, ezért eltart majd pár napig a kézbesítése ezeknek. A 40 és 50 év közötti pápaiak a legnépesebbek, több mint 5000 embert jelent. A szabályok továbbra is ugyanazok, mint eddig voltak, tehát ha valaki ebből a korosztályból nem kapott az eszközökből, az hívja a 89/515-026-os telefonszámot, és pótolni fogják azt mielőbb - mondta dr. Áldozó Tamás, aki hozzátette, a lakókat a pápai bejelentett lakcímükön keresik a kollégák. Akit nem találnak otthon, annak a postaládájába dobják be a becsomagolt maszkot. A maszkokat az Esterházy-kastélyban csomagolják, majd úgy kerül vissza az önkormányzathoz. A sebészeti és az FFP maszkokkal ellentétben ezek a textil maszkok többször felhasználhatóak, moshatóak és fertőtleníthetőek.
A polgármestertől megtudtuk, a 60 év felettiek esetében több mint 8000, az 50-60 év közöttiek esetében 3500-4000, míg a 40-50 év közöttiek esetében újabb 5000 maszkot jelent, így lassan megközelítik a 20.000 darabot a kiosztott textil szájmaszkokkal.
Dr. Áldozó Tamás köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik részt vesznek az osztásban, hiszen szép számmal dolgoznak.
A Fenyveserdő Bölcsőde nevében Horváth Orsolya elmondta, a legelejétől fogva részt vesz kollégáival a maszkok osztásában, hiszen fontosnak tartják ebben a nehéz helyzetben, hogy segítsenek a pápaiakon, amit szívesen tesznek.
-A mai feladatunk, hogy a 40-50 év közötti korosztálynak osztunk maszkot, a mi a belvárosban, a Március 15. téren és a környező utcákban. Reméljük, hasznát veszik a maszkoknak, s fogják is hordani - tudtuk meg Horváth Orsolyától.
A maszkok gyártása folyamatos, idővel minden pápai lakos kapni fog belőlük.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!