Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda


2020-04-23 21:50:54  | cikk: HuHa  | 


Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda főképe
A Csúcsnál kezdődött meg a Gróf úti járda felújítása április elején, a kivitelezők azóta is ütemterv szerint haladnak a munkálatokkal - közölte a tegnapi bejáráson Rádi Róbert, a kivitelező cég ügyvezetője dr. Áldozó Tamás polgármesterrel és dr. Guiás János Zsolt önkormányzati képviselővel.
Rádi Róbert, dr. Guiás János Zsolt és dr. Áldozó Tamás a Gróf úton

-A Tizedik utcáig tartó szakaszt szinte már befejeztük, először feltörtük az elhasználódott aszfaltréteget, ami alatt egy betonréteget is találtunk, ami nem könnyítette meg a munkatársaink dolgát, de ennek ellenére az elvárt ütemben tudunk haladni. Mostanra már eljutottunk a Tizedik utca sarkáig, a Tizedik és Kilencedik utca közötti szakaszon pedig megkezdtük a bontást - közölte Rádi Róbert. Mint megtudtuk, a Tizedik utcai sarkon a Volán leszálló buszmegállóját is átépítik, hiszen itt a csuklósbuszok a kiemelt szegélytől alig fértek el és meg is rongálták azt. A Volánnal egyeztetve most ezt a leszállót átépítik, így a buszok könnyebben elférnek, az utasok leszállása pedig biztosított marad. Ezzel a munkafolyamattal is jó ütemben haladnak az építők.
-Tekintettel arra, hogy ez egy forgalmas út és szűk a munkaterület, minden héten gondoskodunk arról, hogy a bontási anyagot és hulladékot elszállítsuk a lerakóba. Ezt csütörtökönként tesszük meg, így minden héten rendezett környezetet hagyunk magunk után - mondta el, hozzátéve, ahogy más járdaépítési helyszíneken is, itt is kiemelten ügyelnek arra, hogy minél kevésbé akadályozzák a közlekedést és a lakók életterét.
Az első métereken már kész az új burkolat

Az utca lakóival folyamatosan egyeztet a kivitelező, tájékoztatják őket arról, hogy a kapubejárókat mikor bontják fel, mikor kell járműveiket az ingatlanon kívül hagyni és a lehető legrövidebb időn belül igyekeznek az új felületet megépíteni, hogy ismét használhatók legyenek a kapubejárók. Rádi Róbert úgy fogalmazott, a lakók itt is nagyon együttműködőek.

Az építkezés helyszínén dr. Guiás János Zsolt a városrész önkormányzati képviselője arról szólt, ez már a tizenegyedik utca, melynek járdája megújul a Tókertben a 2015-ben megkezdett járdafelújítási program keretében.
-Jó látni a munkálatok előrehaladását és jó tudni, hogy folyamatos egyeztetéssel a lakók megelégedésére végezzük a járdafelújítást - mondta. Hozzátette, ez a járdaszakasz nagyon rossz állapotban volt, megújításával pedig tovább növekszik az összefüggő új járdával rendelkező terület. A képviselő a lakók türelmét és megértését kérte a munkák idejére.
A Tizedik és Kilencedik utca között megkezdődött a bontás

Hasonlóan vélekedett a beruházásról dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki arra emlékeztetett, a Gróf úti a nagyobb léptékű járdafelújítások közé tartozik, mind a felújítandó szakasz hosszúságát, mind a költségvetését tekintve. A beruházás pályázati támogatással valósul meg és bíznak abban, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is lesz pályázati lehetőség hasonló munkákra. Kiemelte, a gyalogosfelület megújítása sok helyen indokolt és az önkormányzat számára minden ilyen igény fontos, de a járdafelújítási program lépésről lépésre tud haladni. Az idei év nehéz ebből a szempontból, hiszen olyan mértékű a forrásvesztés az önkormányzat költségvetésében, ami a működést is veszélyezteti, így kicsi az esélye annak, hogy az idén további utcákban tudják folytatni a munkát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!