Fertőtlenítik a pápai idősotthonokat


2020-04-23 17:21:58  | cikk: HuHa  | 


Fertőtlenítik a pápai idősotthonokat főképe
Tervezetten április 25-én fertőtlenítik az Egyesített Szociális Intézmény bentlakásos idősotthonait az MH Pápa Bázisrepülőtér irányítása alatt tevékenykedő fertőtlenítő rajok - közölte hírportálunkkal Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI igazgatója. Mint mondta, az MH Pápa Bázisrepülőtér operatív csoportjának parancsnoka juttatta el hozzá dr. Benkő Tibor miniszter, a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport vezetőjének levelét, mely arról tájékoztatta, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség együttműködve más kijelölt szervekkel mindent megtesz azért, hogy a kialakult járványügyi helyzetben a magyar állampolgárok a lehető legtöbb és legszélesebb körű segítséget kapják meg. Ennek részeként kínálta fel a honvédség a pápai intézmény térítésmentes fertőtlenítését is.
Az ESZI minden bentlakásos idősotthonát fertőtlenítik

-Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, természetes volt, hogy élünk vele, hiszen mindent meg kívánunk tenni lakóink és munkatársaink védelméért, egészségi állapotuk megőrzéséért - fogalmazott Szalainé Tihanyi Andrea, hozzátéve, mind a négy telephely fertőtlenítését szeretnék elvégeztetni.
A bázisreptér operatív csoportjának parancsnoka levelében a fertőtlenítő rajok munkájáról, az intézmény által elvégzendő előkészületekről és az eljárásrendről is tájékoztatta az intézményvezetőt, akivel pénteken reggel személyesen is egyeztetnek.
Az igazgató asszony elmondta, információi szerint a fertőtlenítés érinti a lakószobákat, a vizesblokkokat, a folyosókat és az étkezőket is. A feladat elvégzéséhez az épületeket ki kell üríteni, a személyes tárgyakat biztonságba kell helyezni és a lakók épületeken kívüli elhelyezéséről legalább 6 órán gondoskodni kell. Ennek részleteiről és a fertőtlenítés pontos menetéről fognak egyeztetni holnap reggel, de az intézmény részlegvezetőinek tájékoztatása már megtörtént és a felkészülés megkezdődött.

Az idősotthonok fertőtlenítéséről további részleteket a pénteki egyeztetés után ígért az intézményvezető.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: járvány
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!