Keddtől változik a piac működési rendje


2020-04-20 14:14:07  | cikk: HuHa  | 


Keddtől változik a piac működési rendje főképe
Az koronavírus-járvány elleni védekezés részeként az elmúlt hetekben többször is változott a Pápai Városi Piac működési és nyitvatartási rendje, figyelembe véve a központi rendelkezéseket és a helyi tapasztalatokat.
Ez alapján a vásárcsarnokon kívüli árusítás lehetősége átmenetileg szünetel, a vásárcsarnokban az élelmiszer, virág és palánta árusok kínálhatják portékáikat, a piac pedig kedden és pénteken, valamint szombaton és vasárnap fogadja a vásárlókat és árusokat.
A piacon 8.30 és 10.00 között vásárolhatnak az idősek

A legújabb változás április 20-ától hatályos, a piac működési rendjét dr. Áldozó Tamás polgármester rendeletben szabályozta. A cél a piac ésszerű működésének biztosítása volt, az, hogy az idősek védelme mellett a fiatalabb korosztály számára is biztosítsák a vásárlás lehetőségét, továbbá segítsék az árusokat is portékájuk értékesítésében - tudtuk meg a városvezetőtől. Az eddigi tapasztalatok ugyanis azt mutatták, hogy délelőtt volt egy holt időszak, amikor az idősek már nem mentek a piacra, a fiatalabbak pedig nem mehettek, ugyanakkor a vásárcsarnok árusai délben már csomagoltak.
Bakó István tájékoztatta hírportálunkat a polgármesteri rendeletről

Bakó István, a piacot üzemeltető Városgondnokság vezetője elmondta, a polgármesteri rendelet alapján a piac már holnaptól 8.30 óra és 10 óra között fogadja a 65. életévüket betöltött személyeket. Ezen időtartamban, csak az árusok és a piac kiszolgáló személyzete tartózkodhat a vásárcsarnok területén az időseken kívül.
-A kormány továbbra is kiemelt fontosságúnak tartja a 65 év felettiek egészségének megóvását, hiszen míg a fiatalabbak könnyebben átvészelhetik a koronavírus fertőzést, addig az időseknél komolyabb problémát okozhat, ezért az idősek védelme érdekében szükséges ez a fajta elkülönítés - magyarázta az igazgató. Hozzátette, Pápán a fiatalabb generációnak az előző működési rend szerint már nem volt lehetősége vásárolni 12 óra után, mert a pápai árusok addigra már megkezdték az összecsomagolást.
-Azt a lehetőséget kellett megkeresni, hogy a kora reggeli órák után még a zárás előtt is biztosítsuk a vásárlás lehetőségét a fiatalabb generáció számára, így a 65 évnél fiatalabbak a reggeli órákban és 10 óra után is látogathatják a piacot - közölte Bakó István.
A piacüzemeltetésben dolgozó munkatársak és a közterület-felügyelők is figyelnek a szabály betartására

Az új szabályozás már az április 21-i, keddi piacon érvényben lesz, a rend betartásáról a piacfelügyelő, a technikai személyzet és a közterület-felügyelők gondoskodnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!