Az általános védőfelszerelésekből jól áll az Egészségügyi Alapellátási Intézet


2020-04-20 12:36:44  | cikk: hp  | 


Az általános védőfelszerelésekből jól áll az Egészségügyi Alapellátási Intézet főképe
-Az általános védőfelszerelésekből jól állunk, gumikesztyűből több mint 1800 darab áll rendelkezésre, s körülbelül 5500 sebészi maszkkal rendelkezünk. Ezeket egyrészt már a háziorvosoknak ki is osztottunk, a többit a védőnőknek és a fogorvosoknak, a maradékot pedig az ügyeleten dolgozók kapják. Folyamatosan szerzünk be FFP2-es maszkokat, kisebb mennyiséggel rendelkeztünk eddig, de pénteken érkezett 200 darab, illetve 2500 darabos rendelést adtunk le, ami remélhetőleg a hétvégére megérkezik. Haj-és cipővédőt is kaptunk a szállítmányban. Amiből rosszabbul állunk, az az overall és az egyszer használatos köpenyek, hiszen ezeket szinte lehetetlen beszerezni vagy nagyon magas áron kínálják - mondta el Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője, akitől megtudtuk, folyamatosan keresték a lehetőségeket a védőfelszerelések beszerzésére.
Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője

-Elég nehéz helyzetbe kerültünk, amikor kihirdették a veszélyhelyzetet, hiszen az országba január óta nem érkeztek védőfelszerelések, mert Kína leállította a beszállítást, s addigra az országban lévő tartalékokat felvásárolták. Most újra nyitottak a csatornák, s egyre több szállítmány érkezik Magyarországra. Ezekből próbáltunk mi is beszerezni először kisebb, aztán nagyobb mennyiségben.
Mint mondta, ezek a csomagok, amelyek érkeztek, a saját rendelésük, melynek az anyagi keretét az önkormányzat biztosítja számukra.
-Megrendelés alatt áll két légfertőtlenítő készülék is, amelyet a központi ügyeletre és a gyermekügyeletre helyeznek el - tudtuk meg az igazgatótól.
Ujváry Hajnalka elmondta, a lakosság továbbra is együttműködő, de ahogy haladunk időben előre, több beteg kezd türelmetlenebbé válni.
-A fogászati ellátásban továbbra is három orvos dolgozik a városban. Ők is csak kizárólag sürgősségi ellátást nyújthatnak, amelyet rendelet szabályoz. Itt is telefonon kell előzetesen bejelentkezni, s az adott időpontra kell érkezni a rendelőbe - tudtuk meg az intézményvezetőtől, aki hozzátette, védőfelszerelés tekintetében rájuk is gondoltak, ők is kapnak arcvédőpajzsot és FFP2-es maszkot a sebészi maszkokon túl.
-A gyermek háziorvosi ellátásnál jó működik a rendszer. A távgyógyítás nem egyszerű, hiszen a betegek elmondása alapján próbálnak következtetni a betegségre, s ez nem könnyű. Amikor nagyon kérdéses a kór leírása, akkor természetesen az orvos-beteg személyes találkozó nem marad el - zárta gondolatait.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!