Kovács Ottó lett a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségvezető


2020-04-16 12:24:16  | cikk: hp  | fotó: archív  | 


Kovács Ottó lett a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségvezető főképe
Április 1-je óta új vezetője van a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségnek. Kovács Ottó tűzoltó alezredes 2008-ban kezdte hivatásos szolgálatát beosztott tűzoltóként Pápán, 2010-től hatósági feladatokat látott el Veszprémben, 2012-től a pápai katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági felügyelője volt. 2019. július 1-jétől megbízott vezetője a pápai katasztrófavédelmi kirendeltségnek.
Kovács Ottó hírportálunk kérdésére elmondta, diákkora óta érdeklődőik a tűzoltó szakma iránt, hiszen általános iskolás korában a Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja volt. Ő ott motorkezelő vagy osztókezelő volt. S igazából itt szerette meg a szakmát.
-Ezek után Győr-Moson-Sopron megye összes tűzoltóságára jelentkeztem hivatásos tűzoltónak, de végül Pápára kerültem 2008-ban. Közben feleségem biztatására jelentkeztem tűzvédelmi szakmérnök képzésre, amit sikeresen elvégeztem. 2010. év végén kerültem át Veszprémbe, a hatósági osztályra előadóként. Az ottani hatósági munka nagyon színes palettát mutatott. Utána visszakerültem Pápára, akkor már irodai munkát végeztem, iparbiztonsági felügyelőként 2019. július 1-ig, majd utána megbízott vezetője lettem a pápai katasztrófavédelmi kirendeltségnek.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy 2020. április 1-jei hatállyal kinevezett a pápai katasztrófavédelmi kirendeltség kirendeltségvezetőjének - mesélte Kovács Ottó tűzoltó alezredes, akitől megtudtuk, a működési terület mentő tűzvédelmi ellátása és az illetékességi területen a polgári védelmi, a tűzoltósági, az iparbiztonsági és hatósági feladatok koordinálása a feladata.
-Nagyon szerettem vonulni. Az emberek hálás mosolya és tekintete mindennel felért. A hatósági munkának is vannak persze szépségei, a szabályok betartatása, igaz ez már nem annyira hálás feladat. Ez másfajta szépséget hordoz magában. S hogy a mostani beosztásnak mi a szépsége? Úgy gondolom, hogy a beosztottak iránti elkötelezettség, s az, hogy ők bíznak bennem - emelte ki a kirendeltségvezető.
Kovács Ottó a jövőbeli tervei kapcsán elárulta, szeretne bizonyítani magának, a kollégáinak és a feletteseinek.
A tűzoltó alezredes kiemelte, sok pozitív visszajelzést kapott eddigi munkájáról mind a kollektívától, mind pedig a vezetőségtől, ami hozzásegíti, hogy a jövőben még nagyobb lelkesedéssel és odaadással végezze felelősségteljes munkáját.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!