Folytatódik a lakossági textil arcmaszkok osztása


2020-04-16 09:20:50  | cikk: hp  | 


Folytatódik a lakossági textil arcmaszkok osztása főképe
A múlt hét elején adtunk hírt arról, hogy elkezdték osztani a textil arcmaszkokat és gumikesztyűket a város 60 év feletti polgárainak, amelyeket az önkormányzati képviselők és az ESZI munkatársai vittek házhoz. A múlt hétfőn kezdődött meg annak a 8000 darab szájmaszknak a kiosztása, amelyeket egy helyi vállalkozó készít el, az önkormányzat rendelésére. Ma reggel megkezdődött az 50 és 60 év közötti lakosság számára az ingyenes arcmaszkok kiosztása, ezúttal négyezer darabot visznek házhoz a munkatársak.
Dr. Áldozó Tamás polgármester ennek kapcsán elmondta, a maszkok folyamatosan készülnek a helyi varrodában. A mosható és vasalható, tehát fertőtleníthető maszkok többször használhatóak.

-A veszélyhelyzet kihirdetésének időpontjában kezdtük felvenni a kapcsolatot maszkok varratása céljából pápai vállalkozókkal. A szakma számára elfogadható prototípusok elkészítése után megrendeltük a maszkok első adagját. Ezek a szűkös varrodai kapacitások miatt folyamatosan készülnek. Nem tudták egyszerre a 30 ezer darabot legyártatni, hanem 10 ezret, s ez folyamatosan készül. Ezért ki kellett találunk ezt a szempontrendszert, melynek segítségével elosztjuk a maszkokat. Első körben a textil arcmaszkokból azok az intézmények részültek, ahol helyben nem varrtak ilyet, hiszen több intézmény ezt helyben megoldotta. Utána pedig az az első csoportja a pápaiaknak, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve, ők kapták. A 60 év felettiek számára kiosztott maszkok átadása sikeres volt. Aki esetleg nem kapta meg véletlenül, az 89-515-026-os telefonszámon jelentheti be, s pótolni fogjuk számára a maszkot. Az arcmaszkok átvétele nem igényel személyes jelenlétet, a postalábába is be tudják dobni, mivel be vannak csomagolva - mondta a polgármester, majd hozzátette, most újabb adag maszkot kezdenek el kiosztani, ezúttal az 50 és 60 év közöttiek kapnak. A maszkok pedig készülnek tovább. Előbb vagy utóbb eljutunk oda is, hogy méretet kell változtatni, mivel a kisebb korosztályoknak majd más kell.
A cél az, hogy minden pápai lakos kapjon textil arcmaszkot

A munkában továbbra is részt vesznek az önkormányzati képviselők, mivel fontos, hogy a képviselőiket lássák a pápaiak, azt, hogy számukra is elengedhetetlen a járvány elleni küzdelem. Rajtuk kívül a bölcsődében és az óvodákban dolgozó kollégák vesznek részt a maszkok kiosztásában.
Dr. Áldozó Tamás köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik részt vesznek az osztásban, hiszen szép számmal dolgoznak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!