Nyugodt hétvége áll mögöttünk


2020-04-14 17:20:57  | cikk: HuHa  | 


Nyugodt hétvége áll mögöttünk főképe
Az ünnepi hosszú hétvége nyugodtabban telt, mint az előző esztendőkben - tudtuk meg Szabó Péter rendőr főhadnagytól, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadójától. Érdeklődésünkre elmondta, mint minden ünnepi időszakban, most is fokozott rendőri jelenléttel készültek a négy napra, az idei húsvétkor azonban nem történt olyan esemény, mely a lakosság szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásolta volna, vagy a közrendet, közbiztonságot megzavarta volna.
Az árokban landolt, a gépkocsivezető megsérült

-Az elmúlt négy napban kollégáim két anyagi káros és egy személyi sérüléses baleset helyszínén intézkedtek. A személyi sérüléssel járó eset vasárnap délután Nemesszalók külterületén történt, egy járművezető eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, letért az útpályáról és a vízelvezető árokba csapódott. A baleset során a gépjárművezető nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett - közölte a főhadnagy. A kiemelt megelőzési főelőadó arról is szólt, a húsvétkor tartott ellenőrzések során egy ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból, ellene ittas járművezetés vétsége ellen indult eljárás.
Szabó Péter rendőr főhadnagy dr. Varga Balázs rendőr alezredessel (szemben) egyeztet

Bűnügyi, közrendvédelmi szempontból is nyugodt volt az ünnep, személy elleni erőszakos bűncselekmény, közrendet, köznyugalmat megzavaró cselekmény miatt nem kellett intézkedniük a pápai rendőröknek.

A kapitányság munkatársa arra figyelmeztetett, bár most kevesebb a közlekedő az utakon, a KRESZ szabályait ugyanúgy be kell tartani. Azt kérte, a kerékpárosok - még szabadidős sporttevékenységük idején is - ahol lehet, a kerékpárúton közlekedjenek, a gyalogosok pedig a járdán haladjanak, az úttesten való áthaladáshoz pedig a gyalogos-átkelőhelyet vegyék igénybe.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!