Az országos központi készletből is kap védőfelszereléseket az ESZI


2020-04-09 22:48:55  | cikk: HuHa  | 


Az országos központi készletből is kap védőfelszereléseket az ESZI főképe
Ma késő délután megérkezett az első védőfelszerelés-szállítmány az országos központi készletből az Egyesített Szociális Intézménybe és ezentúl hetente kap nagyobb mennyiségű szállítmányt az intézmény. Az idősellátásban tevékenykedő intézmények központi ellátásáról a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs döntött - tudtuk meg Szalainé Tihanyi Andreától, az ESZI igazgatójától.
-Az idősek számára tartós vagy átmeneti bentlakást nyújtó szociális intézmények heti rendszerességgel részesülnek mostantól a központi készletből a járványügyi védekezést szolgáló védőeszközökből. Ez most szájmaszkot és gumikesztyűt jelent, de a későbbiekben overall is érkezik - közölte. A védőeszközök kiosztásának feladatát a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltsége kapta, így Veszprémben veheti át a védőeszközöket minden héten az intézmény.
A sebészeti szájmaszk biztosítása is folyamatos lesz

Ma 1700 darab maszkot és 400 darab gumikesztyűt kapott az intézmény és ez így lesz a következő hetekben is, vagyis havi szinten közel 7000 sebészeti arcmaszk és 1600 darab kesztyű érkezik az ESZI-hez. Mint azt korábban megtudtuk, egy havi szükséglet arcmaszkból 5000 darab az intézmény valamennyi dolgozójának vonatkozásában, de ezeket a maszkokat kimondottan az idősellátásban dolgozók számára biztosítja az operatív törzs.
-Négy telephelyünkön fogjuk ezeket a védőfelszereléseket szétosztani már kedden, a Barát utcai két idősotthonunk, valamint a Teveli úti és a Vörösmarty úti Otthonházunk dolgozói fogják használni őket.
Ma késő délután hozhatták el Veszprémből az első szállítmányt

Szalainé Tihanyi Andrea hangsúlyozta, az ESZI dolgozói számára eddig is biztosították a megfelelő védőeszközöket, melyeket saját beszerzés keretében
vásároltak meg és mint ismeretes a pápaiak adományaiból is jutott hozzájuk 5000 darab arcmaszk.
-Az elmúlt három hét szinte csak azzal telt a mindennapos munkánk mellett, hogy a gazdasági vezető, a vezető ápoló és jómagam bújtuk az internetet és kerestük azokat a forrásokat, cégeket, melyek védőeszközök forgalmazásával foglalkoznak. Emellett a régi, bevált kapcsolataink is kerestek bennünket, ők elsősorban tisztító- és fertőtlenítőszereket, valamint kézfertőtlenítőket tudtak biztosítani számunkra - mondta, hozzátéve, gumikesztyűből nagyon nagy készleteik vannak, a héten sikerült vásárolniuk 2500 maszkot és még a jövő hétre is van egy 6000 darabos megrendelésük.

A rendeletben előírt, kötelezően használandó védőeszközök - így a sebészeti arcmaszkok és gumikesztyűk - az intézményben folyamatosan rendelkezésre állnak, de a fokozottabb járványügyi helyzetben viselendő védőfelszerelések és overallok biztosítására is van ígéretük.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!