Véget ért a kézilabda szezon


2020-04-09 15:40:38  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: mksz.hu  | 


Véget ért a kézilabda szezon főképe
Befejezettnek nyilvánította a szezon versenyeit a Magyar Kézilabda Szövetség - olvasható a szövetség honlapján.

Az MKSZ Elnöksége a koronavírus-járvány miatt döntött a 2019/2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat sorsáról. A döntés értelmében a felfüggesztett idény kapcsán helyezéseket nem állapított meg a szövetség.

- Minden érv a versenyek zárása mellett szólt, az Elnökség pedig egységes véleményen volt - hangsúlyozta Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. - A célunk a bajnokság lehető legoptimálisabb újraindítása, a feladatunk pedig az, hogy a klubokon a lehető legjobban segítsünk, például a többi között a versenyeztetési költségek átvállalásával, értjük ezalatt a nevezési és átigazolási díjakat, a játékvezetői és versenybírói költségeket, játékengedélyeket, és a sportért felelős államtitkárság kezelésében lévő sportági forrásokat is igyekszünk minél hatékonyabban a klubok számára elérhetővé tenni. A cél egyértelműen az, hogy segítsünk a kluboknak, hogy minimális legyen a sportág kára.

- Fontos, hogy a döntés értelmében a csapatok a 2020/2021-es idény sorozataiba a 2019/2020-as szezonra érvényes besorolás szerint nevezhetnek be, amennyiben ismét teljesítik a nevezés kritériumait - emelte ki Rupp István, az MKSZ versenyigazgatója. Mindez azt jelenti, hogy a Bakonyerdő Pápa felnőtt és utánpótlás csapatai valamint a Kilián DSE számára is befejeződött az idény. Mindkét klub felnőtt alakulata ősszel a megyei bajnokságban indul.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!