Védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek


2020-04-09 12:36:53  | cikk: HuHa  | 


Védőfelszerelések a kórháznak és a mentőknek főképe
A Pápai Társadalmi Összefogás elnevezésű, három ismert vállalkozó által létrehozott közösségi csoport az Egyesített Szociális Intézmény után a pápai kórháznak és a mentőknek szállított ma délelőtt védőfelszereléseket.
Kesztyűk, pajzsok, maszkok és védőruhák voltak a mai szállítmányban

Mint arról korábban hírt adtunk, a kezdeményezők - Török Zsolt, Kiss Róbert és Erdősi Csaba - gyűjtést indítottak a közösségi oldalakon, melyekhez nagyon sok jószándékú pápai polgár csatlakozott. Az összegyűlt adományokból vásárolt 10 ezer darab arcmaszkot már múlt pénteken átadták az ESZI-nek és mint akkor mondták, a továbbiakban a Gróf Esterházy Kórházat kívánják segíteni egészségügyi védőfelszerelésekkel. Ennek egy része érkezett meg ma a kórházhoz.

Erdősi Csaba érdeklődésünkre elmondta, 20 darab teljes védőruhát, 65 darab arcpajzsot, 900 darab latex kesztyűt és 1000 darab steril műtősmaszkot adtak át a kórháznak. A mostanra megérkezett szállítmányból a helyi mentőállomás is részesült, 400 darab kesztyűt és 300 darab steril arcmaszkot adtak át részükre.
Erdősi Csaba  a pajzsot mutatja

A szállítmányt dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója vette át, köszönetet mondva a kezdeményezőknek és mindazoknak, akik adományukkal segítették a védőfelszerelések beszerzését.
-Tudjuk, hogy az új koronavírus fertőzés milyen mértékben nehezíti meg az emberek életét és az egészségügyi dolgozók mindennapjait. Ha azt szeretnénk elérni, hogy legyen, aki ellátja a betegeket, akkor vigyázni kell az egészségügyi dolgozókra és megfelelő védőfelszereléssel kell ellátni őket - közölte.
Hangsúlyozta, a központi raktárakból kapnak védőfelszerelést heti rendszerességgel - ma délután is várnak egy szállítmányt -, de szívesen fogadják a felajánlásokat is, mivel nem tudható, milyen mértékű megbetegedés-hullámmal kell szembenézni és egy adott pillanatban mennyi védőeszközre lesz szükségük.
Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató minden segítőnek köszönetet mondott

-Szeretném megköszönni, hogy a pápai időskorúak védelmét szolgáló sebészeti szájmaszkok beszerzését követően, a kórházi dolgozókat is segítik a mindennapi munkában - fogalmazott a főigazgató. Hozzátette, bízik abban, hogy eltolódik annak ideje, hogy nagy számban kelljen ezeket a védőfelszereléseket viselniük, mert ez azt jelenti, hogy később jelentkeznek esetleg tömegesen a pápai és Pápa környéki lakosok körében az új koronavírus fertőzéssel kapcsolatos megbetegedések. A pápai kórház felkészült a betegek fogadására és ellátására, minden központilag hozott intézkedést végrehajtottak - hangsúlyozta.

Erdősi Csabától megtudtuk, további szállítmányokat is várnak, melyeket a pápaiak adományából vásárolnak meg kínai üzleti kapcsolataik segítségével, a következő napokban többek között szemüveggel ellátott műtéti pajzsok és gyorstesztek megérkezését várják, amit szintén a pápai kórház részére adnak át.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!