Az Alapellátási Intézet is részesült a Kínából érkezett maszkokból


2020-04-06 10:36:30  | cikk: Babos Petra  | 


Az Alapellátási Intézet is részesült a Kínából érkezett maszkokból főképe
Mint arról korábban már hírt adtunk, pénteken este érkezett meg az a 10 ezer darab sebészeti arcmaszk szállítmány, amelyet a Pápai Társadalmi Összefogás nevet viselő csoporthoz csatlakozók adományaiból sikerült megvásárolni. Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója Dr. Töreki-Vörös Ibolyával, a kórház főigazgatójával egyeztetve úgy határozott, a 10 ezer darab maszkból nemcsak az Egyesített Szociális Intézmény részesül, hanem a kórház dolgozói is. A főigazgató a kórház részére szánt maszkokat felajánlotta az Alapellátási Intézet dolgozóinak. A 10.000 maszkból a mai napon így 5.000 darabot átadtak Ujváry Hajnalkának, a Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetőjének.
5.000 darab sebészi maszkot vehetett át az Alapellátsi Intézet

A megmaradt 5.000 maszkot az ESZI dolgozóinak osztják szét, illetve a gazdaságilag hozzájuk tartozó három bölcsőde is kap belőle - mondta Szalainé Tihanyi Andrea, aki hozzáfűzte, havonta 4 ezer darab maszkra van szüksége az ESZI-nek.
Ujváry Hajnalka az átadón köszönetét fejezte ki a maszkokért.
-Péntek este hívott Szalainé Tihanyi Andrea, hogy megérkeztek a maszkok, amelyekből mi is részesültünk. A maszkokat jelenleg nagyon nehéz kereskedelmi forgalomban beszerezni, mi is sok helyre adtunk le igényt. Ez az 5000 darab nagyon jól jött nekünk, körülbelül 1-1,5 hónapos ellátásra lesz elég. A sebészi szájmaszkot szétosztjuk a védőnők között, hiszen, ha gondozottat fogadnak, nekik is egy biztonságot nyújt, illetve ha kimennek egy újszülötthöz vagy terhes tanácsadást végeznek, nekik mindenképpen ajánlott viselni. Az ügyeleti dolgozóknak biztosítunk még, és a házi orvososnak, valamint a gyermekorvosoknak is adunk belőle - tudtuk meg Ujváry Hajnalkától, aki hozzátette, hatalmas segítség nekik az 5000 darab maszk, amelynek a beszerzése nem egyszerű jelenleg.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!