Megérkeztek Kínából az arcmaszkok


2020-04-03 20:18:06  | cikk: HuHa  | 


Megérkeztek Kínából az arcmaszkok főképe
Nem sokkal ezelőtt vette át Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója azt a 10 ezer darab sebészeti arcmaszkot, melyet a Pápai Társadalmi Összefogás nevet viselő csoporthoz csatlakozók adományaiból sikerült megvásárolni.
Nem sokkal ezelőtt érkezett meg a szállítmány

A nemes kezdeményezés néhány vállalkozó ötletéből fakadt, ehhez csatlakoztak nagyon sokan a városból. Az arcmaszkok átadásán Kiss Róbert elmesélte, Török Zsolt, kínai kereskedelmi kapcsolatokkal rendelkező vállalkozó barátja azzal kereste meg, hogy tud 10 ezer arcmaszkot vásárolni, amire ő pedig azt találta ki, hogy hozzanak létre egy csoportot a közösségi médiában és gyűjtsék össze rá a szükséges pénzügyi forrást. A viber csoportban ő maga 50 ismerősének küldte tovább a kezdeményezés hírét, rajtuk keresztül pedig még nagyon sok emberhez eljutott a gyűjtés híre. Barátjuk, Erdősi Csaba a facebookon tette ugyanezt, így közel 2000 emberhez jutott el a hír. A 10 ezer maszk ára 3 750 000 forint volt - ezt az összeget három nap alatt összeadták a jószándékú segítők, így a szállítmány megindulhatott Kínából. A kezdeményezés elindításától két hét telt el és ma este átadták a maszkokat az Egyesített Szociális Intézménynek.
10 ezer darab sebészeti arcmaszkot kapott a város a nemes kezdeményezésnek köszönhetően

Szalainé Tihanyi Andrea úgy fogalmazott, bár nagyon gyorsan megérkeztek az arcmaszkok, számukra hosszúnak tűnt ez az idő, hiszen nagyon várták, hogy átvehessék a szállítmányt, amit nagyon köszönnek minden segítőnek.
-Dr. Töreki-Vörös Ibolyával, a kórház főigazgatójával egyeztettünk a maszkok felhasználásáról és arra jutottunk, hogy ezek maradnak az ESZI-nél és az én felelősségem lesz szétosztani. Ezután úgy beszéltük meg az Egészségügyi Alapellátási Intézet igazgatójával, Újváry Hajnalkával, hogy a maszkok felét nekik adjuk át, a másik 5 ezer darab pedig itt marad az intézményünknél , saját dolgozóink körében és a három bölcsődében osztjuk szét - tájékoztatott. Kiemelte, mindennapos munkájuk során ez nagyon fontos eszköz, az ESZI 160 dolgozóját - az idősellátásban az osztályokon dolgozókat, a házi segítségnyújtásban dolgozókat és a Család és Gyermekjóléti Központban dolgozókat - figyelembe véve havonta 4 ezer darab maszkra van szükségük.
Az ESZI-nél havonta 4 ezer maszkra van szükség

- Nagyon köszönjük minden pápai lakosnak, aki ehhez bármennyit is hozzátett. A kezdeményezés példaértékű, köszönjük a vállalkozónak, hogy eszébe jutott a segítségnyújtás lehetősége és mindenkinek, aki csatlakozott hozzá - hangsúlyozta, majd arról szólt, valószínűleg még mindig a járvány elején tartunk és még sokáig szükség lesz az összefogásra és segítségre, de bízik abban, hogy később is kapnak hasonló segítséget.
Az igazgatónő hozzátette, ők is folyamatosan keresik a beszerzési lehetőségeket, a héten 6 ezer darab ehhez hasonló sebészeti arcmaszkot rendeltek.

A szállítmány átvételénél jelen volt dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki felidézte, szinte napra pontosan két héttel ezelőtt kereste meg Török Zsolt a kezdeményezéssel és azzal, hogy barátaival összegyűjtik ehhez a szükséges anyagiakat. Hamarosan ő maga is meghívást kapott a Pápai Társadalmi Összefogás csoportba és természetes volt számára, hogy nem csak erkölcsileg, de pénzügyi támogatás formájában is csatlakozik a gyűjtéshez.
-Örülök annak, hogy pillanatokon belül rengetegen csatlakoztak a kezdeményezéshez, tisztelet minden támogatónak! Ez egy példaértékű kezdeményezés volt és hamar sikerre is vezetett. Minden ilyen kezdeményezés akkor tud tovább erősödni, ha az abban résztvevők gyorsan igazolást kapnak arról, hogy a megfogalmazott célok teljesültek. Most mindenki láthatja, annak, ami két héttel ezelőtt elindult az első fejezete lezárult, jó helyre került és az egészségi állapotuknál, életkoruknál fogva rászoruló pápaiak egészségét fogja szolgálni - fogalmazott a polgármester.
Dr. Áldozó Tamás polgármester erkölcsileg és anyagilag is támogatta a kezdeményezést

A kezdeményezők tovább folytatják a gyűjtést, információink szerint már újra összejött ez a nagyságrendű összeg, ebből a kórház számára szeretnének olyan felszereléseket vásárolni, amiket az egészségügyi ellátásban tudnak használni a járvány idején, így orvosi maszkot, védőruhát, szemüveget, pajzsot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!