Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése


2020-04-02 15:35:48  | cikk: HuHa  | 


Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése főképe
Lezárult a közbeszerzési eljárás, megérkezett az ellenőrző hatóság jóváhagyása és a szükséges többletforrás is rendelkezésre áll, így várhatóan április közepén megkezdődik az Ipari Park egyik főutcájának, a Juhar utcának a felújítása és vele együtt a Kopja utca fejlesztése is. Erről adott hírt tegnap dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője. A Pápai Ipari Park infrastrukturális fejlesztése című európai uniós projekt megvalósítására 800 millió forintot nyert el az önkormányzat, a hosszú előkészítő munka után tehát következhet a beruházás fizikai kivitelezése.
A Juhar utcát teljesen átépítik, megújul az útpálya, új járda lesz és hozzá kerékpárút is

A mostani beruházás kapcsán dr. Áldozó Tamás a helyszínen felidézte, a Pápai Ipari Park fejlesztése nagyon régen kezdődött történet, 1997-ben nyerte el az Ipari Park címet ez a terület és azóta több infrastrukturális beruházás történt és sok gazdasági társaság települt be.
-Most a járvány miatt egy különleges időszakot élünk, de elmondhatjuk azt, hogy hozzávetőleg 4000 ember dolgozik itt. Ennek a 4000 embernek a közlekedését kell biztosítani, illetve a gyárak a folyamatos alapanyag-ellátását és az ott készült termékek elszállítását. Ez azt jelenti, hogy nagyon komoly forgalmat bonyolítunk.
Hozzátette, ezeknek az utaknak a megépítésével, korszerűsítésével nem csak a most meglévő forgalmat próbálja kiszolgálni a város, készül arra is, hogy az értékesített, megközelítőleg 70 hektár területen is további beruházások lesznek, ami további terhelést fog majd jelenteni ennek a közlekedési hálózatnak és erre is alkalmassá kell tenni a közlekedési infrastruktúrát.
Eltűnnek az úthibák

Rádi Róbert ügyvezető a projekt műszaki tartalmát ismertette a sajtó képviselőivel. Mint mondta, két utat érint a TOP-os projekt: a Juhar utcát és a Kopja utcát.
-A Juhar utcának nincs megfelelő alapja, ezért nemcsak a fedőréteget, hanem az alépítményt is megerősíti a kivitelező. Erre olyan kopóréteget fog elhelyezni, ami bírja a megnövekedett forgalmat. De nemcsak az útburkolat alakul át és újul meg, épül kerékpárút, gyalogos-átkelőhely, buszmegálló, ehhez megfelelő gyalogátkelőhely, s mindez a szükséges közvilágítással. Egy új körforgalom is épül a Juhar utca-Bocsor utca kereszteződésében.
A Juhar utca a Külső-Veszprémi úttól a 83-as számú főútig teljes hosszban megújul.
A Kopja utcában szintén megújul az útburkolat, sőt az utat meg is hosszabbítják, egészen a 83-as útig, vagyis az elkerülőről közvetlen leágazást építenek ki a Kopja utcára. Az út megépítésén túl a közvilágítást és a csapadékvíz-elvezetést is kialakítják ebben az utcában.

A beruházás fizikai megvalósításához minden engedély a város birtokában van, így április 15-én az önkormányzat szerződést köthet a két nyertes vállalkozással, ekkor munkaterületet is kap a két cég, és az előzetes egyeztetések szerint meg is kezdődik az építkezés, hiszen november 15-ig el kell készülnie a beruházásnak.
Rádi Róbert ügyvezető és dr. Áldozó Tamás polgármester az egyik beruházási helyszínen

A polgármester arról is tájékoztatást adott, hogy az elnyert 800 millióhoz képest hozzávetőleg 1,1 milliárdba fog majd kerülni a projekt megvalósítása, így 286 millió forintot kellett többletforrásként biztosítani. A kedden meghozott polgármesteri rendeletek között a költségvetési rendelet módosítása is szerepelt, ennek egyik oka volt éppen e többletforrás biztosítása, amit a projektek megvalósításához felvett hitel belső átcsoportosításával tett meg.

A várhatóan április 15-én induló építkezés a közlekedésben biztosan okoz majd nehézségeket, a városvezetés egyeztet az itt működő gazdasági társaságokkal azokról a forgalomtechnikai szabályozásokról, melyek biztosítják a folyamatos munkavégzést, ugyanakkor lehetőséget adnak az ipari parkban működő gazdasági társaságok megközelítésére is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!