Szigorú szabályok, folyamatos munkavégzés a Városgondnokságnál


2020-03-30 21:40:05  | cikk: HuHa  | 


Szigorú szabályok, folyamatos munkavégzés a Városgondnokságnál főképe
A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére a Városgondnokság is szigorú szabályokat vezetett be dolgozói érdekében - tudtuk meg Bakó István igazgatótól. Mint mondta, elsőként a személyes ügyfélfogadást szüntették meg mind a Városgondnokság, mint a Közterület-felügyelet irodáiban, az ügyfelek telefonon és e-mailben tudják ügyeiket intézni, de ezek már bevett gyakorlatok, így nem jelentett problémát sem az ügyintézőknek, sem az ügyfeleknek.
-Az irodaházakban bevezettük a kötelező kézmosást, aki elhagyja a folyosót, visszatérése után kezet kell mosnia, de emellett is nagy rendszerességgel fertőtlenítjük a kilincseket. Védőfelszerelést is biztosítottunk a dolgozóknak, a postára, bankba járó kollégáknak azokba az intézményekbe belépve viselniük kell a szájmaszkot és a gumikesztyűt, és a pénzt is csak kesztyűben kezelhetik - ismertette.Szünetel a személyes ügyintézés

A külső helyszíneken dolgozóknak is szigorú szabályokat kell betartaniuk, az igazgató első intézkedésként megszüntette a reggeli központi munkaelosztást, ezzel megelőzik, hogy csoportosulások jöjjenek létre és közel kelljen tartózkodniuk egymáshoz a munkatársaknak. A korában egy helyiségben zajló megbeszélés helyett, most reggel az igazgató a részlegvezetőkkel beszéli meg, ki, hol, milyen munkát végez aznap, majd a részlegvezetők adják ezt tovább a dolgozóknak a telephelyen. Módosítottak a munkaszervezésen is, egy-egy helyszínen 3-5 fő tartózkodhat csupán, így a város több helyszínén végeznek munkát és a munkavezetők járnak körbe ellenőrzési céllal.
-A kézhigiénére itt is nagy hangsúlyt fektetünk, minden dolgozónk, aki belép a Téglagyári úti telephelyre legelőször bő szappanos melegvízzel kezet mos. Ez kötelező, minden egyes alkalommal, amikor visszaér a telephelyre - hangsúlyozta Bakó István, hozzátéve, a raktárak, műhelyek kilincseit is fertőtlenítik éppúgy, mint a járművekét.
Bakó István szigorú szabályokat vezetett be dolgozói védelmében

A közterület-felügyelők számára is biztosított az arcmaszk és a gumikesztyű, ők ebben teljesítenek szolgálatot járőrözéseik során. Ugyanígy a piacon dolgozó munkatársakat is ellátták ezekkel a védőeszközökkel, de mint ismeretes, ott az árusok számára is meghatározták, hogy csak kesztyűben és lehetőség maszkban értékesítsék portékáikat.
Mint megtudtuk, a dolgozókat folyamatosan figyelmeztetik a veszélyhelyzetre és a szabályok betartásának fontosságára, van olyan munkatársuk, aki idős édesanyjával él együtt és most szabadságot kért, de a 65 év körüli, vagy ismert betegséggel élő, de munkaképes dolgozóikat is kérték az önkéntes karanténra szabadságuk terhére.
A közterület-felügyelők arcmaszkban és kesztyűben járőröznek, rendszeresen ellenőrzik a játszótereket

A járvány terjedésének megakadályozására hozott, lakosságot érintő intézkedésekről az igazgató elmondta, a városi piacon nagyon megcsappant a forgalom, a szokásosnál sokkal kevesebb árus és vásárló van. A lezárt játszótereket folyamatosan ellenőrzik, s míg az első napokban sok fiatalt találtak az egyes helyszíneken - akiket a közterület-felügyelők hazaküldtek -, addig mostanra elnéptelenedtek már a játszóterek.
A Városgondnokság egyébként a mindennapos teendői mellett az évnek ebben a szakaszában a fanyesések befejező munkáit végzi, megkezdték a tavaszi nagytakarítást városszerte, és indul a fűnyírási szezon is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!