Fertőtlenítették az óvodákat


2020-03-27 15:42:45  | cikk: Babos Petra  | 


Fertőtlenítették az óvodákat főképe
A kialakult koronavírus-járvány miatt a Pápai Város Óvodákban a héten elvégezték a fertőtlenítést, s jövő héttől ismét fogadják azokat a gyerekeket, akiknek a szülei kérik a felügyeletet. Erre a központi, Huszár lakótelepi Óvodát jelölték ki.
Csákvári Judit intézményvezetőtől megtudtuk, mindegyik óvodájában a nevelőmunka átmenetileg szünetelt, de a pedagógusok zárt Facebook csoportokban tartják a közvetlen kapcsolatot a gyermekekkel, a szülőkkel.
A héten, a zárva tartás alatt az összes tagóvodában a dajkák fertőtlenítő takarítást végeztek. Egyes óvodákban már a végére értek, a nagyobb alapterületű óvodákban pedig még a mai nap folyamán is takarítottak, és szükség szerint folytatják a jövő héten.
-Minden óvodánk rendelkezik olyan tisztítószerekkel, eszközökkel, amelyek elősegítik a fertőtlenítő munkát, így még fokozottabban odafigyelve végzik ezt a munkát a dajkák - emelte ki Csákvári Judit, aki köszönetét fejezte ki a kollégáinak, akik mindig odafigyeltek arra, hogy az intézmények tiszták legyenek.
-Amikor influenzás időszak van, nagyobb dózisban alkalmazzák azokat a szereket, amelyek a vírusölésre, a fertőtlenítésre alkalmasak. A jelen helyzetben még többször takarítanak, törlik le a kilincseket, illetve a gyakran érintett területeket, felületeket. Mi így próbálunk még inkább odafigyelve ügyelni arra, hogy megtörténjen a nagyon alapos fertőtlenítő takarítás - tudtuk meg az intézményvezetőtől, aki közölte, takarítószerből nincs hiányuk, sok szert tudtak vásárolni, de a régi termékeket, amelyeket eddig is használtak, is tudják használni, hiszen megfelelnek a követelményeknek.
Csákvári Judit elmondta, jövő hétfőtől, vagyis március 30-tól ismét fogadják, azokat az óvodásokat, akiknek szülei az átmeneti időben nem tudják a gyermekük felügyeletét megoldani.
-A tegnapi napig, vagyis március 26-ig lehetett leadni az igényeket. Ezután egyeztettem az óvodatitkárokkal, majd eljuttattuk a jövő hétre az igényeket az óvodai konyhára.
A felmérés alapján hétfőtől kilenc kisgyermek jön óvodába. Őket két kis csoportba szeretnénk elhelyezni. Próbáltuk úgy kialakítani a munkarendet, hogy figyelembe vettük a kolléganők életkorát, s azt, hogy van-e idős családtagjuk, akikkel együtt élnek, hiszen az ő biztonságuk is fontos - tájékoztatta hírportálunkat Csákvári Judit, aki hozzáfűzte, ameddig a létszám engedélyezi, addig a Huszár lakótelepi Óvodában várják a kicsiket. A szülők kapcsolatban vannak az óvodatitkárokkal, így náluk jelentkezhetnek telefonon és e-mailben az étkezési igényekkel. Fontos, hogy előre kell bejelenteni az igényeket az óvodatitkároknál, mert csak akkor tudják fogadni a gyerekeket.
A kicsiket a dolgozók és saját védelmük érdekében is az óvoda ajtajáig kísérhetik csak a szülők. Az óvónők azt kérik, hogy a gyerekek felszerelését már az első napon hozzák magukkal az óvodába, hogy legyen váltóruhájuk.
-Az ügyeletes óvoda nyitva tartása reggel 7 órától 16 óráig tart! Ezt követően minden nap fertőtlenítő takarítást végeznek a dajkák. Kérjük, beteg gyermeket ne hozzanak a közösségbe! Vigyázzanak gyermekeikre, magukra, hogy együtt tudjunk vigyázni az óvodában dolgozókra! - fűzte hozzá még Csákvári Judit intézményvezető. 
Erzsébetvárosi, Vajda Péter lakótelepi, Tapolcafői, Huszár lakótelepi, Fáy András lakótelepi Óvodákba járó gyermekek szülei:
- 06/302818776 telefonszámon, valamint a zsoltne.molnar1@gmail.com email lehetőségben, Molnár Zsoltné Zsuzsa óvodatitkárnál
A Szivárvány, Tókert, Nátuskerti, Kéttornyúlaki Óvodákba járó gyermekek szülei:
- 06/30/5478635 telefonszámon, valamint az ovoda.szijartonezsuzsa@gmail.com email lehetőségben, Szijártóné Varga Zsuzsanna óvodatitkárnál


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!