Március végére elkészülhet a Szent István úti járdafelújítás


2020-03-23 17:43:33  | cikk: HuHa  | 


Március végére elkészülhet a Szent István úti járdafelújítás főképe
Március elején kezdték meg a kivitelezők a Szent István út egy szakaszán a járda felújítását. A munka elsődlegesen az új körforgalom csapadékvizeit elvezető csatorna újjáépítését célozza, mivel azonban ez a járda felbontásával jár, ezért a járófelületet is megújítják.
A 178 méter hosszú szakasz csaknem teljesen elkészült, a talajszint alatt futó csatornát kiépítették, a napokban a Bakonyérhez való csatlakozáson dolgoztak az építők. Ezzel párhuzamosan a járda mellett folyókát alakítottak ki és új aljzatot készítettek térkőburkolatos járda megépítéséhez.
A múlt héten már a folyóka egy részét fugázták a kivitelezők

Az új járda kicsit szélesebb a korábbinál, ugyanolyan térkőburkolattal építették, mint a város többi járdáját, a lejtése pedig egyértelműen a járda mellett futó folyóka felé tart. A járdán keletkező vizek a folyókába jutnak, onnan pedig a csapadékvíz-elvezető csatornába. Ezt a folyókát hullámoztatva építették meg, feladata, hogy a járdáról lefolyó vizeket a víznyelőkbe vezesse, melyek pedig a csatornába vannak bekötve. Így az új csapadékvíz-elvezető rendszer a körforgalomból és az új járdáról is egyenesen a föld alatt húzódó csatornán keresztül a Bakonyérbe viszi a vizeket - magyarázta el érdeklődésünkre Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
Az új vízelvezető és járda a körforgalomnál indul és a Bakonyérig tart, a munkálatok a végéhez közelednek, a tervek szerint március végére elkészül a beruházás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!