Kesztyűben a piaci árusok


2020-03-20 13:22:49  | cikk: HuHa  | 


Kesztyűben a piaci árusok főképe
Szerdán jelentette be Unger Tamás alpolgármester, hogy péntektől csak élelmiszert, palántát, virágot árusíthatnak a piacon, a sátras ruha- és iparcikk kereskedők nem értékesíthetnek a Pápai Városi Piacon. A piacot üzemeltető Városgondnokság további intézkedést is hozott, azt kérte az árusoktól, hogy gumikesztyűben értékesítsék portékájukat, a vásárlókat pedig arra figyelmeztették, hogy ne nyúljanak a termékekhez.
A legtöbb árus nemcsak kesztyűt, arcmaszkot is öltött

Ma délelőtt lent jártunk a vásárcsarnokban, hogy megnézzük, milyen a forgalom és betartják-e a piacozók a szabályokat.
-A sátras árusítás beszüntetése ellen kifogás, panasz nem érkezett, a keddi piacnapon már erősen érződött a járványügyi helyzet hatása, az árusok azt tapasztalták, hogy szinte feléjük sem néznek a vevők - mondta el érdeklődésünkre Bakó István, a Városgondnokság igazgatója.
A meghozott biztonsági intézkedések betartását a piacfelügyelő és a vásárcsarnokhoz kirendelt közterület-felügyelők ellenőrzik folyamatosan, már a hajnali érkezéskor kérték az árusokat a kesztyű és esetleg maszk viselésére, a vásárlókra pedig rászóltak, ha azt látták, hozzáérnek a portékához. A vásárlók figyelmét egyébként maguk a piacosok is felhívták a biztonságra, volt, aki ki is írta a pultra, hogy ne nyúljanak a vevők a termékekhez.
-A piacosok már eleve így készültek, mindenki elfogadta az óvintézkedést, mely hétfőtől már kötelező lesz, nem csak kérés. A vásárlók esetében régi szokás ellen küzdünk, hiszen a zöldséget, gyümölcsöt eddig megfoghatták, válogathatták, most többször kell figyelmeztetni a vevőket, de vita nélkül tudomásul veszik az emberek a szabályokat - tájékoztatott Bakó István, hozzátéve, mostanra egyébként az árusok jelenléte és a vásárlói érdeklődés is megcsappant, még annál is kevesebben voltak ma, mint egy "békeidőben" tartott keddi piacnapon.
Kevés árus, kevés vásárló volt ma a piacon

A Városgondnokság minden módon igyekszik gondoskodni a higiéniai feltételekről, a piacfelügyelő és a technikai személyzet számára kézfertőtlenítőt, kesztyűt és maszkot biztosítottak, a piaccsarnokban pedig két helyen is van lehetőség kézmosásra. Bakó István kiemelte, jövő héttől átmenetileg kitiltják azokat az árusokat, akik nem tartják és nem tartatják be a szabályokat, de mindaddig igyekeznek működtetni a vásárcsarnokot, amíg az Operatív Törzs vagy a helyi önkormányzat, mint tulajdonos nem hoz olyan döntést, ami ezt megtiltja.
Közterület-felügyelők is figyelik a szabályok betartását (képünkön Bakó István intézményvezető közterület-felügyelő kollégájával) 

Az üzleteknél sem volt túl nagy forgalom ma délelőtt, az élelmiszert árusító boltok rendes nyitvatartással működnek, ahol pedig étkeztetés folyik, ott 15 órakor bezárnak - vagyis a szabályokat betartják mindannyian.
Bakó István tapasztalata az, minden árus és üzletbérlő partner a meghozott döntések betartásában, hiszen az ő érdekük is, hogy működjön a piac, portékájukat eladhassák és ne veszélyeztessék egymást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!