Beszakadt a szökőkút térkőburkolata az egyik kukásautó alatt a Fő téren


2020-03-19 16:19:36  | cikk: Babos Petra  | fotó: borítókép: Császár Attila  | 


Beszakadt a szökőkút térkőburkolata az egyik kukásautó alatt a Fő téren főképe
Csütörtökön reggel a Fő téren, a játszótéri szökőkútnál beszakadt a térkő az egyik szemetet szállító autó alatt. Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője elmondta, csütörtökön a Fő téren zajlik a kommunális hulladék begyűjtése.
-A sofőr a Fő téren szembesült azzal a problémával, hogy a megszokott útvonalán lezárás van, így arra nem tud elhaladni. Sajnos rossz döntést hozott, s meg akarta oldani a feladatot, így olyan útvonalat választott, amit nem lett volna szabad, ráment a szökőkútra, amely terület a gépkocsi forgalom elől elzárt, így ott a burkolat nem ilyen jellegű terhelés elviselésére lett tervezve és kialakítva. A süllyesztett szökőkút nem bírta a terhelést, így beszakadt alatta a burkolat - emelte ki Mészáros Csaba, aki hozzátette, a szemétszállító autó a Fő téri hulladékgyűjtőket akarta kiüríteni. A Fő téren úgy zajlik a gyűjtés, hogy a kapualjakba helyezik el a tele edényeket a lakók, s a rakodó kollégák onnan húzzák ki a gyűjtőnapokon.
A helyszínen Mészáros Csaba és Unger Tamás alpolgámester egyeztetett

-A másik hibájuk az volt, hogy ahelyett, hogy a rendelkezésükre álló szolgálati mobiltelefonjuk segítségével az elöljárójuktól kértek volna segítséget, megpróbálták önállóan megoldani a problémát, ami a lehető legrosszabb módon történt - tudtuk meg az ügyvezetőtől. A jogi felelősség a Közszolg Kft.-t terheli, hiszen a Kft., mint munkáltató felel a dolgozója által elkövetett hibáért, így ők vállalják a helyreállítás költségeit, reményeik szerint a felelősségbiztosításuk terhére tudják ezt megtenni.
Mészáros Csaba hozzáfűzte, a dolgozóval szemben fegyelmi eljárás fog lezajlani a későbbiekben, de természetesen a tanulságokat is levonják, hogy ilyen többet ne forduljon elő, erre egy külön oktatást is szerveznek, amelyen minden járművezetőjük részt vesz.
Az eset kapcsán megkérdeztük dr. Áldozó Tamás polgármestert, aki elmondta, a korábbiakban is sokan voltak olyanok, akik nem vették figyelembe a közlekedési szabályokat.
-Ha nekimegy valaki a Várkert támfalának, a kerítésnek, akkor azt könnyen le tudja dönteni, ha a Korvin utcában nekimegy a villanyoszlopnak, akkor azt fel tudja dönteni, és ha ráhajt egy szökőkútra, az valószínűleg nem fogja elbírni a teherautó tömegét, mert nem arra tervezték. Ha valaki a másik szökőkutat, a Korsós lányt próbálja feldönteni, egész biztosan az is sikerül, vagy a játszótéri játékokat is tönkre lehet tenni. Ezekben az esetekben nem a szobrász, nem a játszótér építője, nem a szökőkút építője a felelős, hanem az, aki ezt a nagyon nehezen minősíthető cselekedetet elkövette - emelte ki a polgármester, akitől megtudtuk, az eset után egyeztetett a kivitelezővel, aki elmondta, hogy rendelkezik olyan készletekkel, amelyből a rongálás rövid időn belül helyreállítható, a meglévő alkatrészek, kövek és műanyag idomok felhasználásával el fogja készíteni, de valószínű, hogy akkor még tovább kell a fizikai akadályt, az eddigi közlekedési táblákat finomítani, hogy jobban felhívják a figyelmet arra, hogy az nem közlekedési felület, semmilyen autó számára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!