Vasárnaponként élő istentiszteleti közvetítés a református templomból


2020-03-18 14:36:33  | cikk: Babos Petra  | 


Vasárnaponként élő istentiszteleti közvetítés a református templomból főképe
A Magyarországi Református Egyház elnöksége határozatának értelmében, a koronavírus gyors terjedése miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban templomi istentisztelteket nem tartanak március 16-tól.
-Előző vasárnap, vagyis március 15-én kipróbáltuk, hogy élő közvetítésen keresztül vehettek részt a hívek az istentiszteleten otthoni számítógépeik, illetve mobiltelefonjaik előtt. Azt látjuk, hogy továbbra is ez az egyetlen megoldás marad arra, hogy a gyülekezetünk számára istentiszteleti lehetőségeket adjunk, hogy a templomban felvett élő közvetítést megvalósíthassuk a következő vasárnapokon is. Az a néhány munkatárs, aki ezen dolgozik majd, ők beléphetnek a templomba az igehirdetővel együtt, s 10 órától 11 óráig élő istentiszteleti közvetítés lesz. Húsvét hetére is igyekszünk megoldásokat találni - tájékoztatta hírportálunkat ifj. Márkus Mihály református lelkész.
Az Édenkert Református Óvodában a fenntartó és a vezetőség szombaton már tartott tanácskozást arra nézve, hogy a fenntartó milyen rendeletet hoz az óvodabezárással kapcsolatban.
Az Édenkert Református Óvoda is bezárt

-Akkor úgy döntöttünk, hogy mivel a munka rendje nem változott meg, a dolgozóknak dolgozniuk kell, arra jutottunk, hogy a gyerekeket továbbra is fogadjuk, de azt kértük, hogy aki meg tudja oldani, hagyja otthon gyermekét. Hétfői napon 18, kedden 10 kisgyermek érkezett az óvodába, szerdára már 10 alá csökkent, ezért a fenntartó úgy határozott, hogy 10 alatti létszámnál az óvodát átmenetileg bezárja. Így a mai naptól az Édenkert Református Óvoda zárva van visszavonásig, a munkatársak a héten még otthoni munkát végeznek, s valószínűleg a jövő héttől szabadságukat töltik majd. A fenntartó az óvoda megnyitásáról írásban tájékoztatja a szülőket, és tájékoztat a további teendőkről - tudtuk meg ifj. Márkus Mihálytól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!