Dr. Kovács Zoltán mindenkit óvatosságra intett


2020-03-18 14:39:39  | cikk: HuHa  | 


Dr. Kovács Zoltán mindenkit óvatosságra intett főképe
-Mielőtt jöttem a sajtótájékoztatóra három gyógyszertár mellett haladtam el, mind a három előtt csak idős embereket láttam. Ez nagyon nagy baj! - ezekkel a szavakkal kezdte dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő Unger Tamás alpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóját ma kora délután. A képviselő hangsúlyozta, a legveszélyeztetettebb a 70 éven felüli korosztály, melynél rendkívül magas a halálozási arány is az eddigi tapasztalatok szerint.
-Szeretném arra kérni az idősebb polgártársainkat - nagyon sok mindenkivel talán a koromnál fogva is barátságban vagyok -, hogy tényleg vegyék komolyan ezt. Beléptünk a második fázisba. A második fázis már jelentős korlátozó intézkedéseket hozott. De még előtte vagyunk a harmadik fázisnak, ezért nagyon fontos, hogy csökkentsük a veszélyt, minél kisebb lehetőséget adjunk arra, hogy embertársaink megfertőződjenek és nagyon vigyázzunk az idősekre.

A képviselő név szerint is megszólította Farkasdy Lajost, a Honvéd Bajtársi Klub vezetőjét és Baán Évát, a Pápai Nyugdíjas Egyesület elnökét, azt kérte tőlük, beszéljenek időskorú tagtársaikkal és hívják fel a figyelmüket a veszélyre, próbáljanak meg hatni rájuk, ha már másoknak nem sikerül.
-Az idősek a tűzzel játszanak, nem jó az, hogy a piacra, a boltba mennek. Azt szeretném kérni, hogy legyünk fegyelmezettek. Ez a járvány a kínai tapasztalatok alapján hosszú ideig fog tartani, ezért nagyon nagy és hosszú fegyelmet követel mindannyiunktól!

Dr. Kovács Zoltán a koronavírus-járványt kihasználó csalók felbukkanásáról is beszélt, mint mondta ezek becsapják az időseket és a hiszékeny polgártársakat. A rendőrség teszi a dolgát, de az embereknek is figyelniük kell a tájékoztatókat.
A fiatalokat arra emlékeztette, ez nem tavaszi szünet, tanulni kell a továbbiakban is. Hosszú ideig még digitális tanrend lesz és bár lehet, hogy ők kevésbé veszélyeztetettek, figyelni kell rájuk is.
-Azt kell mondjam, most az a jó, ha üresek az utcák és kevesen járnak, csak az induljon el, akiknek feltétlen szükséges boltba, gyógyszertárba, drogériába menni. Erre szeretném felhívni a figyelmet mindannyiunk érdekében, hiszen szeretnék találkozni nagyon sok idős emberrel ebben a városban és még nagyon hosszú ideig szeretnék velük együtt lenni. Ne veszélyeztessük ezt! - fogalmazott.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!