Az MSZP helyi szervezete felajánlja a segítségét annak, aki igényli


2020-03-16 14:26:05  | cikk: Babos Petra  | 


Az MSZP helyi szervezete felajánlja a segítségét annak, aki igényli főképe
A kialakult koronavírussal kapcsolatban tartott ma sajtótájékoztatót Grőber Attila önkormányzati képviselő, aki arra kérte a pápaiakat, hogy a most kialakult helyzetet vegyék nagyon komolyan, s mindenkinek azt tanácsolta, hogy sem a magánéletében, sem a közösségi oldalakon ne bagatellizálja el az ügyet, s kövesse nyomon az eseményeket, hiszen a külföldi példák azt mutatják, hogy olyan helyzet is kialakulhat, amelyre néhány napja még nem is számítottunk.
-Az a helyzet, amiben most állunk, az még csak a kezdet. Az MSZP helyi szervezte ezért, az aktivistáin keresztül felajánlja a segítségét mindenkinek, aki ezt igényli. Elsősorban ételkiszállításra, közlekedés megszervezésére gondolunk. Aki úgy érzi, szeretne segítséget kérni, az megteheti, hívja az MSZP iroda számát a 06-30-153-8031 - emelte ki Grőber Attila, aki ezután javaslataikat fogalmazta meg a városvezetősége felé.
-Szeretnénk, ha a helyi adók befizetéséről egyértelmű és világos tájékoztatás születne a következő napokban, s ez megjelenne Pápa város honlapján, a papa.hu címen és a Pápa Városi Televízióban, ugyanis sokan későn kapták meg a befizetésről szóló értesítést, illetve ebben a helyzetben mindenki az egészségére vigyáz. Jogszabály írja elő az adófizetés kötelezettségét, így nem írhatja felül a hivatal és az önkormányzat sem, azt szeretnénk kérni, hogy világos tájékoztatás legyen, hogy a helyi adók befizetése milyen formában történjen. Szeretnénk javasolni, hogy azok az intézmények, amelyek még nyitva vannak, azokat haladéktalanul zárjuk be. Itt az Esterházy-kastélyra, a Gróf Esterházy Múzeumra, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központra, a Várkertfürdőre, a Városi Piacra és a Jókai Mór Városi Könyvtárra, bár ha a digitális tanrendben valakinek nincs megfelelő eszköze s a könyvtárat venné igénybe, ezért meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy kis, maximum öt fős csoportokban a könyvárban van-e lehetőség a digitális oktatásra - mondta Grőber Attila.
Kiemelte, a városi honlapon történő tájékoztatás régi, ezért a gyakoribb tájékoztatást javasolja, illetve azok számára, akik nem az internetről tájékozódnak, ezért a Pápa és Vidéke hetilap különszámának kiadását tanácsolja.
Grőber Attila hangsúlyozta, egyértelműen meg kellene fogalmazni azokat az ellátási útvonalakat, ahol azok a betegek, akiknél felmerül a gyanúja annak, hogy megfertőződtek, azok hol jelentkezhetnek. A 65 év feletti háziorvosok nem találkozhatnak a betegeikkel, márpedig ha végiggondoljuk, a pápai orvosok mennyi idősek, akkor ezek a lehetőségek korlátozottak. Szükséges tehát olyan csatorna, ahol jelentkezni tudnak a betegek.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!