Zárva vannak az iskolák, Pápán nem igényelték az ügyeletet


2020-03-16 12:28:11  | cikk: HuHa  | 


Zárva vannak az iskolák, Pápán nem igényelték az ügyeletet főképe
Szokatlan kép fogadta az arrajárót az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola környékén ma reggel: nyoma sem volt a szokásos reggeli nyüzsgésnek, az autók sokaságának, gyermekek és szülők népes tömegének. Bezártak az iskolák a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott központi döntésnek megfelelően.
Csendes volt az Erkel-iskola környéke ma reggel

A pedagógusok és az iskola fizikai dolgozói tartózkodtak csak az épületben, éppúgy, mint a többi oktatási intézményben, ők reggel rendkívüli értekezlettel kezdték a napot, hogy az új oktatási forma részleteit és az intézmény egyéb feladatait egyeztessék. Heizer Zoltánné intézményvezetőtől megtudtuk, egyetlen gyermek számára sem kérték az ügyeletet.
-A nevelőtestület már egész hétvégén az új helyzeten dolgozott, kör e-maileket váltottunk, telefonon egyeztettünk. Több feladatunk is volt a reggeli értekezleten, felmérni a közétkeztetést igénylőket, felmérni, kik nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését. Tárgyaltunk szakmai dolgokról is, sok kollégám már a hétvégén jelezte, hogy valamelyik programmal már ki tudott alakítani egy virtuális osztályt, ezeket a tapasztalatokat is átadtuk egymásnak, hogy minél gördülékenyebben menjen az átállás - tájékoztatott, hozzátéve bízik abban, hogy csapatmunkában ennek a kihívásnak is eleget tudnak tenni.
-Nem lesz egyszerű, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy sikerüljön.
Csak a pedagógusok és a dolgozók mentek iskolába

A Munkácsy Mihály Általános Iskola előtt is nyugalom volt a becsengetés előtti nagy forgalom helyett, az iskolaépület előtt csak a dolgozók, pedagógusok autói parkoltak, üresen állt a diákok számára fenntartott kerékpártároló is. Diák ebben az iskolában sem volt ma.
A Munkácsyba sem mentek diákok, egyelőre nem kérték az ügyeletet

Ez egyébként általános a városban és a járás intézményeiben, információink szerint Pápán nem kérték a szülők iskoláskorú gyermekük felügyeletét. Kora délutánra Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója sajtótájékoztatót hívott össze, erről tájékoztatjuk olvasóinkat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!