Hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodákról, bölcsődékről az önkormányzatok döntenek


2020-03-14 19:21:48  | cikk: HuHa  | 


Hétfőtől bezárnak az iskolák, az óvodákról, bölcsődékről az önkormányzatok döntenek főképe
Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi bejelentése alapján hétfőtől a köznevelési-oktatási intézmények és szakképző intézmények új munkarend szerint dolgoznak. Ennek szabályairól a Magyar Közlöny ma rendelkezett.

A megjelent kormányhatározat szerint az iskolák tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek, a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése, támogatása a pedagógusok és tanulók online, vagy más személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik, úgy, hogy a tananyag átadása alkalmas legyen a tanulmányi követelmények teljesítésére. A kormányrendelet kitér arra is, hogy szükség esetén, a szülők igényei alapján a tankerületi központ és szakképzési centrum megszervezi a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét.

Mindezekre az információkra Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója is felhívta a szülők és pedagógusok figyelmét közösségi oldalán. A tankerületi igazgató már tegnap kollégái közreműködésével megosztott számos olyan ötletet, ami az iskolán kívüli oktatást segíti, a közösségi médiában a digitális tanuláshoz használható segédanyagokat összegyűjtik és közzéteszik, hogy segítsék a pedagógusok munkáját.
Az oktatas.hu-n már megjelentek azok a módszertani ajánlások melyek alkalmazhatók az oktatás megszervezésére és az intézmények hivatalos tájékoztatót kaptak az Oktatási Hivataltól a koronavírus-járvány miatt bevezetett új munkarendről.

Információink szerint az iskolák internetes felületeiken értesítették a szülőket az iskolák bezárásáról, az igazgatók számos kérdést kapnak a kialakult helyzettel kapcsolatban és tapasztalatuk az, hogy a családok megértően fogadják az életbe lépett rendkívüli intézkedést.

Az Operatív Törzs javaslata alapján kormányrendeletben határoztak arról, hogy az óvodák, bölcsődék működési rendjének változásáról az önkormányzatok dönthetnek, tudomásunk szerint jelenleg is folyik egy értekezlet erről a pápai Városházán.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!