Kétszer is negatív lett a pápai kórházból Ajkára küldött koronavírus-gyanús beteg tesztje


2020-03-13 14:11:49  | cikk: HuHa  | 


Kétszer is negatív lett a pápai kórházból Ajkára küldött koronavírus-gyanús beteg tesztje főképe
Múlt hét szombaton egy gyanús eset került be a Gróf Esterházy Kórház sürgősségi osztályára, a háziorvosi ügyeleti rendszerből küldték a beteget. A páciens Torinóban járt két héttel korábban. Láz, gyengeség, köhögés - ezek voltak a tünetei. A gyanú felmerülésekor a beteget ellátó kórházi személyzet beöltözött a speciális védőruházatba, egyeztettek az ajkai Magyar Imre Kórház fertőző osztályával, ahová egy speciális mentőegységgel szállították. Jelenleg a beteg panaszmentes és két megerősítő vizsgálata is megtörtént, mindkettő negatív eredményt hozott, a beteget várhatóan hétvégén hazaengedik - tájékoztatott dr. Bilinszky Zsuzsanna, a pápai kórház higiénikusa, infektológusa (fertőző betegségek szakorvosa).
-A pápai kórházban más eset nem volt. Érdeklődtem az ajkai kórházban, hogy pápai vagy járásbeli beteg került-e hozzájuk a háziorvosi rendszerből, de azt az információt kaptam, hogy Pápáról és a Pápai járásból nem volt gyanús beteg náluk - jelentette ki a főorvos.

Dr. Bilinszky Zsuzsanna infektológus szakorvost és dr. Vörös Ibolya főigazgatót a kórházban érvényes óvintézkedésekről, a lakosságot érintő szabályokról és javaslataikról is kérdeztük, erről később olvashatnak hírportálunkon.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!