„Bikesafe” regisztráció Pápán


2020-03-12 13:30:36  | cikk:  | 


„Bikesafe” regisztráció Pápán főképe
A rendőrök egy országos kerékpár-regisztrációs rendszerbe rögzítették a kétkerekűeket.

A pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola adott otthont a Pápai Rendőrkapitányság által szervezett kerékpár-regisztrációnak 2020. március 11-én délelőtt.

A regisztráció során a rendőrök rögzítették a kerékpár tulajdonosának adatait, a bicikli legfontosabb jellemzőit és vázszámát, továbbá a járműről több fotót is készítettek. Ezt követően a kerékpár bekerült az országos BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszerbe, amely egy esetleges lopás esetén segíti a kétkerekű mielőbbi megtalálását. A járműtulajdonosok egy regisztrációs kártyát is kaptak, valamint felkerült kerékpárjukra a regisztrációt igazoló matrica. Emellett ellenőrizték a kerékpárok kötelező felszereléseit is, és felhívták a gyerekek figyelmét a hiányzó tartozékok pótlására. Az eseményen a bemutatott kerékpárok többsége azonban rendelkezett a jogszabályban előírt kötelező tartozékokkal.

A rendezvény egyik eleme a Police Caffee elnevezésű program volt, melynek során a gyermekeket egy csésze kakaóra is vendégül látták a rendőrök, és közben hasznos bűnmegelőzési ismereteket adtak át nekik. Hangsúlyozták többek között a diákoknak, hogy a kerékpárokat minden alkalommal zárják le, bármilyen kis időre is hagyják azt őrizetlenül.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi