Több mint 16 millió forint értékben osztottak bébiételt


2020-03-11 13:19:23  | cikk: Babos Petra  | 


Több mint 16 millió forint értékben osztottak bébiételt főképe
Az idei év első bébiételosztását tartották a németországi Teuton lovagrend nagyértékű adományából. A pápai lakcímmel rendelkező kisgyermekes családok Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Család-és Gyermekjóléti Központja segítségével juthattak hozzá az adományhoz.
Salamon Judit intézmény-egység vezető elmondta, az idei első adománycsomag 16 millió Ft értékű, amely tartalmaz üveges bébiételt, desszertet, gyümölcsjoghurtokat, gyümölcsös puffasztott rizst, szondatápszert, gyümölcsös tejet és instant teát is.
-Az adományból bárki részesülhetett, aki eljött az osztásra. A csomagok ezúttal is igen értékesek. A 4-10 hónapos kisgyermekek 35.000 Ft, a 10-36 hónapos korúak pedig 25. 000 Ft értékben kaptak bébiételt - tudtuk meg Salamon Judittól, aki elárulta, 2019-ben a lovagrend kilencszer alkalommal nagy mennyiségű bébiétellel támogatta a szolgálatot, ennek összértéke 151.727.192 Ft. A lovagrend által felajánlott bébiételeket 1078 gyermek részére közvetítette a szolgálta. Egy család az év folyamán több alkalommal is részesült az adományból.
Az osztáson részt vett Rádi Róbert, a magyarországi lovagrend tagja is. Mint mondta, a Teuton lovagrendnek alakult egy pápai csoportja, akik úgy gondolják, hogy egyetértenek a lovagrend céljaival. Egy egyesület létrehozásával szeretnék létrehozni azt a tevékenységet, amelyet a Teuton lovagrend az egész világon magáénak vall.
-Amennyiben a lovagrend jóvoltából adomány érkezik, fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk az osztásban, ezért úgy gondoltam, segítek a családsegítő szolgálat munkatársainak az osztás gördülékenyebb lebonyolításában - mondta Rádi Róbert.
A szondatápszereket a Fehér Galamb Hospice Alapítvány részére adják át, a megmaradt tápszerekből pedig az óvodák részesülnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!