Lezárt akta: Bankkártyát lopott a nő, a rendőrök elfogták


2020-03-11 07:58:12  | cikk:  | 


A pápai nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 45 éves helyi lakos ellen folytattak.

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2020. január 13-án délután, hogy édesanyja malomsoki családi házából ismeretlen tettes ellopta az idős asszony bankkártyáját a hozzá tartozó PIN kóddal együtt, és egy pápai bankautomatából több tízezer forint készpénzt vett fel vele.  

A feljelentést követően a nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeképpen látókörükbe került egy 45 éves pápai nő. A rendőrök 2020. március 9-én a reggeli órákban otthonában igazoltatták a feltételezett elkövetőt, majd előállították a helyi rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. A nő elmondta, hogy ottjártakor ő lopta el a bankkártyát a sértett lányának házából, majd pár nappal később pénzt is vett le vele a számláról. Ellene információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi