Szakmai nap a felnőttképzés jegyében


2020-03-10 22:08:22  | cikk: Babos Petra  | 


Szakmai nap a felnőttképzés jegyében főképe
A budapesti Tudáspont Kft. szervezésében valósult meg a Pápai Szakképzési Centrumban az a szakmai nap, amely keretében az”új” rendszer megismerése és a felnőttképzés 2020. volt a téma. A rendezvénynek a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája adott otthont.
Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, a mai program a változó szakképzés és felnőttképzés jegyében valósult meg, mivel a szakképzésben rendszerszintű megújítás következett be 2020. január 1-től. A változtatások sávosan történnek, a felnőttképzés sajátságos helyzetet teremet, ezért egy szakértő tanácsadót hívtak meg, aki ezen változásokról tartott előadást a szakképzési centrumok vezetőinek, a felnőttképzésekkel foglalkozó munkatársaknak, illetve a munkaerő piacon létező felnőtt képző intézményeknek tartották.
A rendezvényen megjelenteket Berta Ildikó köszöntötte

A Pápai Szakképzési Centrumot is érinti a változás, hiszen nekik egy sarkalatos pont a felnőttek képzése és a centrumban lévő intézményekben is foglalkoznak ezzel.
Kormos Mónika, a budapesti Tudáspont Kft. felnőttképzési tanácsadója elmondta, 2020. január elsejétől a szakképzés rendszerszintű megújítása zajlik. A régi és az új szabályozás is érvényben van, és fokozatosan vezetik be a változtatásokat. Kiemelte, az új felnőttképzés a felnőttek bármely képzése a felsőoktatáson és a köznevelésen kívül, beleértve a felnőttek szakképzését szakképző intézményben és azon kívül is. 2020.09.01-től minden iskolarendszeren kívül képzési tevékenység csak bejelentés vagy engedély alapján végezhető. 2020.09.01-től a szabadpiaci képzések már nem folytathatóak, ezeket és más jogszabály alapján folytatott, például hatósági képzéseket is be kell jelenteni a felnőttképzési hatósághoz - emelte ki Kormos Mónika.
Az előadás után kérdéseket tehettek fel a megjelentek a témában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!