Tényleg megérdemlik - 25 éves a Pápai Musical Stúdió


2020-03-07 22:12:30  | cikk: ha  | fotó: Babos Petra  | 


Tényleg megérdemlik - 25 éves a Pápai Musical Stúdió főképe

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy folyton pörgő, zenét, közösséget szerető fiatal fehérnép. Pályakezdő tanár volt, aztán megszülettek gyermekei, és utána nem tudott visszatérni abba az iskolába, ahol korábban tanított. Ezután a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban próbált szerencsét, ahol jó szívvel fogadták. Sürgött-forgott, tett-vett, de érezte, hogy hiányzik valami. A gyerekek, az osztály. Bár iskolát nem indított, egy csoportot igen. 1995 - megszületett a Pápai Musical Stúdió. Eddig tartott a mese, mert az álmok valóra váltak, s ezért sokan és sokat dolgoztak, de legtöbbet M. Varga Veronika, a Stúdió anyja.


1995. október 8-án volt a Pápai Musical Stúdió első foglalkozása, a felhívásra tizenkilenc lány jelentkezett, később aztán érkeztek a fiúk is. Ez a remek csapat alapozta meg a stúdió sikerét, melyben most már három generáció nőtt fel, az ünnepi gálaműsorban is több anya-gyermek produkció szerepelt. Három évig a Jókai Mór Művelődési Központ kisközösségeként működtek, aztán egy bátor, nagy lépéssel 1998 decemberétől egyesületként dolgoztak tovább. A két évtized alatt számos műfajban kipróbálták magukat, a kezdet a musical világáról szólt, az énekesek színészi tehetségüket is megcsillantották a fellépéseken. Aztán jöttek a táncdalok; ezt a nosztalgiahullámot épp jókor kapta el a stúdió, népszerűek voltak, sok helyre hívták őket. M. Varga Vera nagy hangsúlyt fektetett a hangképzésre, ez egyre színvonalasabbá tette a Pápai Musical Stúdió műsorát.


- Én azt gondolom, hogy egy csoport akkor tud ilyen hosszú ideig megmaradni, ha megvan bennük az egymás iránti tolerancia, empátia, de kell az utánpótlás is - mondta M. Varga Vera. - Az első csapatomból is itt vannak ketten, Orovecz-Dublecz Katalin és Kőszeghy-Szocsevka Beatrix, nagy öröm ez számomra. Büszke vagyok mindenkire, aki bátorságát összeszedve idejét áldozta a közösségre, a zenére, velünk énekelt. taln azért kiemelném Végvári Esztert, aki nálunk kezdett, s ma már Hamburgban musical színésznő. S talán egy kicsit Ekanem Bálint Emota sikeréhez is hozzájárultunk.


A Pápai Musical Stúdió repertoárjára talán a színes jelző illik a leginkább: - Mi mindig próbáltunk igazodni a megrendelő igényeihez. Éneklünk kuplékat, operettet, 50-60-70-80-as évek táncdalait, de van gyerekműsorunk is. Volt olyan időszakunk, amikor zenekarunk volt, a Most, ebből nőtt ki tulajdonképp a Speak Up. Sokat jelentettek a Scherzo-sikerek, s a közönség szeretete. Nagy újrakezdők vagyunk, mindig új dolgokat kellett kitalálnom, hogy a közönséget megtartsuk vagy épp meglepjük valami újdonsággal. A musical népszerűségének csúcsán több ilyen csoport alakult, aminek eleinte nem örültem, de aztán rájöttem, hogy milyen jó, hogy ennyien szeretnek énekelni és különben is: Vera, találj ki valami újat, mondtam magamnak.


A jubileumi gála a Mert megérdemlem címet kapta. - A fellépéseken a közönség igényeihez igazítjuk a repertoárt. Most olyan dalokat éneklünk, amiket mi választottunk, mi szeretünk. Mert ezt így 25 év után azt hiszem megérdemeljük - mondta a csoport vezetője. Két telt házas műsort adott a jubileum alkalmából a Stúdió, az esti alkalmon dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is köszöntötte a csoportot: - A Musical Stúdiósok egészen új világot teremtettek Pápa városában és nagy népszerűségnek örvendenek. Ma este is egy jó koncerten vehetünk részt, hiszen az elmúlt 25 évben a stúdiósoktól megszokhattuk a jó zenét, a jó színpadi mozgást. Azt gondolom, minden, ami a zenéhez köt bennünket, az jó dolog, hisz a jó hangulatú fellépést nézve vidámság költözik mindannyiunk lelkébe - mondta dr. Kovács Zoltán. A három órás műsort vastapssal köszönte meg a közönség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!