Anyád kínja


2020-03-07 19:59:17  | cikk: ha  | 


Anyád kínja főképe

Már rég volt, amikor a gyerekeim kicsik voltak, de az Orfeum Anyád kínja című előadása pillanatok alatt visszaröpített a múltba. Anyának lenni tényleg csodálatos, de valljuk be, vannak nehéz pillanatok - s ezeket az előadás be is mutatja. Az Anyád kínja négy nőről szól, akik kendőzetlenül, nyíltan beszélnek az anyaság szép, és persze a kevésbé varázslatos oldaláról. Az előadás szereposztása a kezdetihez képest jócskán megváltozott, az Orfeumban három éve töretlen sikerrel látható komédiában ma Haumann Petra, Horváth Lili, Kisfalvi Krisztina és Oszter Alexandra lép színpadra, és hihetetlen energiával és lendülettel szórakoztatják a nézőket. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ ezt az életteli, vidám darabot kínálta nőnapi programként az érdeklődőknek.


Oszter Alexandra egy kicsit már tényleg pápainak érzi magát, hisz párja, Popovics Tamás is idevalósi. Színésznőként azonban régen járt itt, s örült, hogy most ezzel az előadás lép fel. Szerepe szerint egy kemény, magabiztos nő, aki aztán szembesül azzal, hogy az anya tervez és a baba végez. Tudomásul veszi, hogy mást hozott az élet, el kell fogadni a váratlan helyzeteket és humorral teszi ezt.


Kisfalvi Krisztináé a legnaívabb karakter a négy anya közül, a legcsaládszeretőbb, aki férjének is próbál maximálisan megfelelni, hálás a figyelemért. Haumann Petrának jutott a harsány figura, Horváth Lilinek pedig a precíz, aggodalmaskodó. Korunk anyáinak archetípusai, nagyon mai szövegekkel, s ez nem véletlen, hisz az Anyád kínját magyar és külföldi blogbejegyzések szövegeiből írta meg a színészből lett rendező, Tallós Rita, méghozzá olyan fergeteges humorral, emely ellenállhatatlan. Ezek az érezhetően valóságos helyzetek ismerősek, s hamar rájövünk, hogy nem is a színpadon álló négy nőn, vagy a történeteiken, hanem saját magunkon nevetünk igazán.


A négy szereplő a darab nagy előnyének tartja, hogy végre nyíltan, kendőzetlenül lehet beszélni az anyaság nem épp habostorta oldaláról, többek közt a kialvatlanságról, az éjszakázásokról, a szoptatás kínjairól, az aranyérről, a bezártságról is. A szülés utáni érzelmi, testi, szexuális változásokról vallanak a színésznők monológokkal, dalokkal, koreográfiával, rengeteg humorral. Bátor előadás, s bár rendszerint megkönnyebbült öröm és felszabadult szórakozás jellemzi a közönséget, mint mondták, néha azért előfordul, hogy valaki megrovó tekintettel nézi a szókimondó kvartett történeteit. A négy nő szerint ő már bizonyára elfelejtette, hogy is volt ez, vagy még saját magának sem merte bevallani, hogy bár nagyon szeretjük a gyerekünket, előfordul, hogy indulatok kavarognak bennünk - s ez így természetes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!