Évértékelő közgyűlést tartott a nyugdíjas egyesület


2020-03-05 17:54:59  | cikk: Babos Petra  | 


Évértékelő közgyűlést tartott a nyugdíjas egyesület főképe
Kiváló és mozgalmas évként értékelte a tavalyit a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének vezetősége. Baán Éva a ma délután tartott beszámoló közgyűlés kapcsán elmondta, az egyesület az alapszabályban lefektetett célok és feladatok figyelembevételével látta el sokrétű feladatát, Pápa Város Önkormányzata által díjmentesen biztosított Pápa, Fő utca 2. szám alatti udvari, lakásból kialakított és felújított helyiségekben 2019 nyaráig. Ugyanis május 1-től Pápa Város Önkormányzata működésükhöz biztosította a Pápa és Térsége Ipartestület székházának földszinti helyiségeit, melyért bérleti díjat oly módon fizetnek, hogy az önkormányzat által erre a célra utalt összeget továbbutalják az Ipartestület részére.
A tagok elfogadták a beszámolókat

-Folyamatos működésünket Pápa Város Önkormányzata által kiírt pályázaton elnyert pénzösszeg biztosítja évről-évre. Ez a pályázati támogatás a múlt évben egy millió Ft volt. Az elnyert támogatási összeget nagy rendezvényeink lebonyolítására fordítottuk. Az egyesület egyre szélesebb körű működését segítette a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott pályázatunk, amely szintén egy millió Ft volt. Egy-egy rendezvény alkalmával szponzorok segítségével tudtuk még tartalmasabb programot nyújtani tagjaink számára - emelte ki Baán Éva, aki hozzátette, 2009-ben az egyesület létszáma 320 fő volt, 2019-ben 767 főre emelkedett a taglétszám.
Beszámolójában szólt az amatőr művészeti csoportjaikról, a klubjaikról és a rendezvényeikről. Kiemelte a márciusi nőnapot, a május 1-én megrendezett májusfa állítást, a majális ünnepségüket és az Idősek Világnapja kapcsán tartott programot. Tartottak novemberben batyus bált, decemberben részt vettek az adventi kórustalálkozón és december 15-én együtt várták a szeretet ünnepét a nyugdíjas karácsonyon.
A beszámoló végén elmondta, a pápai nyugdíjas egyesület a sokrétű, az alapszabályban lefektetett céljainak megvalósításával, a törődést igénylő időskorú emberek számára hittel és szeretettel végzett tevékenységén keresztül meghatározó értéket teremtett városunkban. Ezen értékek által az egyesület tagjai ismételten megtalálhatták nemes céllal megtelt, megérdemelt helyüket nemcsak családjuk körében, de a második családot jelentő nyugdíjas egyesületben, továbbá, az otthont adó és egyre gyarapodó városunk életében is.
A gyűlésen a megjelentek egyhangúan elfogadták a gazdasági felelős, az Ellenőrző Bizottság beszámolóját, valamint a 2020. évi munkatervet.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!