A pénzügyi biztonságról a pénzügyi és vállalkozói témahéten


2020-03-05 16:50:08  | cikk: Babos Petra  | 


A pénzügyi biztonságról a pénzügyi és vállalkozói témahéten  főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola második éve vesz részt a Pénzügyi és Vállalkozói Pénz7 elnevezésű témahéten.
Englertné Nyerges Rita, a DÖK munkáját segítő tanár elmondta, a hét folyamán a diákok különböző programokon vehettek részt.
-Osztályfőnöki és informatika órákon szó esett a pénzügyeinkről. Készítettünk számítógépes grafikával plakáttervet, terveztünk bankjegyeket.
A város több iskolájában is megtartották a pénzügy és vállalkozói témahetet

Kedden az 5. és a 6. osztályosok részt vettek az EU-val kapcsolatos rendhagyó tanórán, ahol az euró mellett az Unió pénzügyeiről esett szó. Az egyik tankönyvkiadó jóvoltából kiadványokat is kaptak a diákok, amelyben szintén a tudatos pénzkezelésre hívják fel a figyelmet - tudtuk meg a tanárnőtől, aki hozzátette, nagyon hasznosnak tartják ezt a témahetet, hiszen a diákoknak felhívja a figyelmét a mindennapi pénzügyi tudatosságra.
Molnár Anna szerint nagyon jó volt a hét, hiszen sokat tanulhattak a pénzügyekről, ami az élet minden területén hasznos.
A hét záró programját ma tartották, amikor is tartott a 7. és 8. osztályosoknak tartott rendhagyó tanórát a digitalizációról, a digitális biztonságról Nagy Benjámin, a Magyar Nemzeti Bank elemzője. Elmondta, azokat a pénzügyi szolgáltatásokat, amelyeket egyre inkább az online térben veszünk igénybe, hogyan tudjuk úgy használni, hogy az számunkra biztonságos legyen, úgy, hogy megőrizzük az adatainkat, s hogy a bankkártyát, folyószámlát és az online felületeket hogyan tudjuk biztonságosan használni.
-Mindig legyünk körültekintőek, tájékozódjunk a bankok terméktájékoztatóiból, s forduljunk bátran a bankokhoz, amennyiben bizonytalanok vagyunk. Vigyázzunk a jelszavainkra, PIN kódunkra - emelte ki az előadó, aki hozzátette, azok a szolgáltatások, amelyeket sokszor kockázatosnak ítélünk, mivel nem járnak személyes kontakttal, azért vannak, hogy a mi kényelmünket szolgálják, de azért oda kell figyelni, hogy biztonságos legyen, tudatosan kell felhasználnunk ezeket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!