Kikapcsolták a kulcsembereket


2020-03-05 09:11:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kikapcsolták a kulcsembereket főképe
Remek védekezéssel és jó taktikával kijavította idegenbeli botlását a Concordia Motax KC Pápa együttese.

- „Elégedett vagyok a csapatommal, volt esélyünk, hogy megnyerjük a meccset” - nyilatkozta Kálmán László a Cegléd ellen elveszített (79-74) idegenbeli mérkőzést követően. A pápai vezetőedző bízott benne, hogy játékosai legalább ilyen teljesítményt nyújtanak hazai pályán az NB I/B-s kosárlabda bajnokság zöld csoportjának hétközi játéknapján az Óbudai Kaszások ellen, és megőrzik negyedik helyüket, ugyanis a Hódmezővásárhely és a Győr is egyre jobban zárkózik mögöttük.

Mindkét csapat a védekezésre helyezte a fő hangsúlyt a szerda korai esti összecsapáson, ennélfogva nem is termeltek sok pontot a csapatok, amik pedig a gyűrűben landoltak, nagyjából egyenlő elosztásban estek. 14-13-as első felvonás után a folytatásban sem tudott egyik csapat sem váltani, szemmel látható volt, hogy Kálmán László alaposan feltérképezte az ellenfelet és felkészítette csapatát a taktikára. Kisebb előnyre a pápaiak tettek szert a nagyszünethez közeledve, ötpontos vezetésük a vendég időkérés ellenére is nyolcra nőtt a hosszabb pihenőre (34-26). A harmadik etapban tovább növelték előnyüket Muraiék, a fiatal irányító ezúttal is az egyik húzóember volt, és ha már húzóemberek: a PKC remekül semlegesítette a fővárosiak kulcsembereit - Rosemondot és Bencsiket - így az utolsó negyedre már megnyugtató volt az előny (53-38). Bár az utolsó negyedben tíz ponton belülre tudott kerülni az Óbuda, a pápai siker nem forgott veszélyben, okos játékkal kilencpontos győzelmet ünnepelhettek a hazaiak.

Concordia Motax KC Pápa - Óbudai Kaszások 65-56 (14-13, 20-13, 19-12, 12-18)

Kálmán László: Azt gondolom, fizikálisan egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Lehet, hogy nem volt látványos, de nagy küzdelem, harc volt a pályán. Nekünk nagyon nem fekszik a Kaszások játéka, ezért örülök annak, hogy végig kontrolláltuk a mérkőzést és az első negyedtől eltekintve tetemes előnyt harcoltunk ki, melyet okosan tudtunk őrizni.

Concordia Motax KC Pápa: Hódi 9/6, Sonyák 15/6, Murai 16/3, Keller 13/3, Balla 7, cserék: Márton L., Bakos, Márton 2, Kocsis, Burai 3, Horváth A., Kovács B.

A pápaiak március 8-án Kecskemétre utaznak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!