Új járda épül a Szent István út egy szakaszán


2020-03-04 13:38:06  | cikk: HuHa  | 


Új járda épül a Szent István út egy szakaszán főképe
A hét elején megkezdődött a Szent István úton a csapadékvíz-elvezető újjáépítésének folytatása és ezzel együtt egy közel 200 méteres járda felújítása. A munkálatok a Szent István-Győri-Várkert-Téglagyári út csomópontjában épült új körforgalom csapadékvíz-elvezetésének biztosításához szükségesek - tudtuk meg dr. Áldozó Tamás polgármestertől. A városvezető érdeklődésünkre elmondta, a járda alatti vízelvezető kicserélése indokolt volt, ez viszont a járda megbontásával jár, így érdemes az érintett járófelületet is újjáépíteni.
Dr. Áldozó Tamás polgármester és munkatársai az építkezés helyszínén

-Tudjuk, hogy az út másik oldalán nagyobb gyalogosforgalom van és a járda is rosszabb minőségű, de ha már fel kellett tárnunk a területet, szeretnénk a munkát rendesen be is fejezni - magyarázta.

Az új körforgalomtól a Bakonyérig tartó csapadékvíz-elvezető nagyon rossz állapotban van, ezért kellett az újjáépítéséről dönteni - ezt már Molnár István városfejlesztési osztályvezető közölte hírportálunkkal. A betoncső helyére műanyag vezetéket fektetnek le, erre több helyen víznyelőket ültetnek. Mivel ez a munka a járda felbontásával jár, ezért a régi járófelület helyén új, térkőburkolatos járdát építenek. Az ott keletkező csapadékvizek a kiépítendő új folyókába kerülnek és onnan jutnak el a csőrendszerbe.

-Az érintett szakasz 178 méter hosszú, a körforgalomtól a Bakonyérig tart - tájékoztatott az osztályvezető, hozzátéve, a tervek szerint március végére készül el a munka.
Új járda és csapadékvíz-elvezetés készül

A polgármester a beruházás kapcsán kiemelte, a Szent István út páratlan oldalán is indokolt a járda újjáépítése, egy szakasz a támfal mellett már elkészült, ezt kellene tovább folytatni, ám a történet ennél összetettebb, hiszen a támfalat is meg kell erősíteni, ráadásul ezt a környéket most több európai uniós projekt is érinti, így a Zöld Város programok, a közlekedésfejlesztési projekt és a barnamezős beruházás. Ezért ez a beruházáscsoport akkor lesz teljes, ha saját forrásból ezt a járdafelújítást is el tudják végezni. Mindehhez további fejlesztési igény is kapcsolódik, hiszen a Szent István út páratlan oldalán álló házakban élők jelenleg a Zöld Város II. projekt által érintett területet használják közlekedésre és ott tárolják járműveiket. A lakókkal már egyeztetett az önkormányzat arról, hogy a Szent István úton parkolókat alakítanak ki, hogy ne a Várkertben parkoljanak, a beruházás azonban nem egyszerű, mert nagy szintkülönbségek vannak az úton.

-A tervezést már megkezdtük, a megvalósítás akkor kezdődhet, ha lesz rá pénzünk. Azt reméljük, hogy mire a Zöld Város II. beruházási elemeit használatba vesszük, addigra az új parkoló is használható lesz - fogalmazott a polgármester. Ez a jelenlegi tervek szerint a jövő év végét jelentheti.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!