Szívemhez szorítom


2020-02-29 21:39:31  | cikk: ha  | 


Szívemhez szorítom főképe

Farkas Gergely református lelkipásztor ötlete alapján decemberben volt egy érdekes alkalom a Pannonia Reformata Múzeumben. Szívemhez szorítom, ez volt a címe és három dal volt a főszereplője: 30Y: Ül és vár, Kispál és a Borz: Zár az égbolt, MMAMT: Türelem. Három lelkész - Szakács Gergely, Farkas Gergely és Bella Péter - a három dal kapcsán elmondott sok jó és fontos gondolatot arról, hogy számukra mit jelentenek a szövegek. Akkor a rendezvény címadó dala nem hangzott el, ezt pótolta a második alkalom, mely ezúttal bővült, a dalokhoz versek is társultak.


- Az első alkalom után pozitív visszajelzéseket kaptunk, így megszerveztük a második zenehallgatós-beszélgetős estünket. Ezúttal összekapcsolódik a zene és a vers. A Szívemhez szorítom egy 30Y-szám, melynek eredője egy Háy János-vers, s ezért is gondoltunk Veress Zsuzsára, mint a beszélgetés másik résztvevőjére, hisz segítségével közelebb juthatunk ahhoz, hogy mit tud kifejteni a próza, mit a vers és mit a dalszöveg - mondta Farkas Gergely lelkipásztor. A szövegek böjti kérdéseket vetnek fel, különös módon mutatják Istennel való kapcsolatunkat. A 30Y mellé odakerült a Rolling Stones egyik dala, melyet egyébként egy volt refis diák, Babiczky Tibor fordított magyarra. A kísértés jelenik ebben, ezt követi a 30Y, s innen egyenes út vezet a Háy János-versig - tette hozzá a szervező.


Az est során szó esett a kísértésről, a gonoszról, mely vonzó köntöst ölt és elhiteti, hogy nem kell félni tőle, de szabadok vagyunk dönteni arról, hogy hiszünk-e neki vagy sem. Veress Zsuzsa személyes, őszinte történetet is mesélt, s többen is elmondták gndolataikat az önsorsrontás tudományáról, arról, hogy vajon miért csak akkor fordulunk az Úrhoz, ha segítséget kérünk, a hálaadás nem magától értetődő. Az est egyik fontos üzenete, hogy merjünk kérdéseket feltenni magunknak, kersessük a válaszokat és a böjtben való elcsendesedéssel várjuk Krisztus feltámadásának ünnepét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!