Olimpiai érmesünk ismét Pápára látogatott


2020-02-29 18:38:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Olimpiai érmesünk ismét Pápára látogatott főképe
Ungvári Miklós háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó volt a Pápai Judo Akadémia vendége.

A sportember 2012-ben Londonban olimpiai ezüstérmet szerzett, Rio de Janeiroban ötödik helyezett lett, háromszoros világbajnoki bronzérmes (2005, Kairó; 2007, Rio de Janeiro; 2009, Rotterdam), háromszoros Európa-bajnok (2002, Maribor; 2009, Tbiliszi; 2011, Isztambul), a Nemzetközi Judo Szövetség Fair Play-díjasa, jelenleg pedig ötödik ötkarikás játékára készül. A kiváló judós második alkalommal látogatott el Pápára, a 2018. január elejei alkalomhoz hasonlóan ezúttal is egy másfél órás edzést tartott a kicsiknek és nagyoknak.

- Sajnálom, hogy ilyen sok idő telt el a legutóbbi látogatásom óta, de rengeteg verseny van és annyira sűrű az olimpiai kvalifikáció, hogy most tudtam csak ismét eleget tenni a meghívásnak. Köszönöm, hogy Mezei Csabáék ismét gondoltak rám, nagy örömmel jöttem, legutóbb és most is nagyon szívélyes fogadtatásban volt részem. Nagyon vegyes volt a társaság, a 6 évestől egészen a 40-50 évesekig bezárólag szerencsére sokan eljöttek egy kicsit mozogni, épp ezért igyekeztem úgy megmutatni a technikáimat, hogy mindenkit lekössön és valamit ”haza tudjon vinni belőle”.

Az olimpikon szerepelt a TV2 Exatlon című műsorában, ami még szélesebb körű ismertséget hozott számára és mint mesélte, a judo sportág is sokat profitálhat belőle.

- Nagyon jó figyelemfelhívás volt ez a műsor szeretett sportágam irányába, ha már amiatt, hogy itt Pápán vagy az ország bármely más pontján láttak engem a televízióban a gyerekek lemennek a dojo-ba, már megérte.

Ungvári Miklós még nem mondott le arról, hogy 2020-ban a sportág őshazájában, Japánban pályafutásának ötödik olimpiáján tatamira léphessen.

- Egyelőre kicsit akadozik a pontgyűjtés, a marokkói Grand Prix-n vagy az azt követő orosz Grand Slam-viadalon, Jekatyerinburgban dobogóra szeretnék állni, az már sokat javítana a helyzetemen, de ezt követően is lesz még néhány verseny ahol elindulhatok az olimpiai szereplésért. Mindent meg fogok tenni, hogy mielőtt visszavonulok, még egyszer kijussak az olimpiára.

A Pápai Judo Akadémia növendékei mellett a Bakony Judo Klub judokái valamint a zirci és balatonfüredi egyesület tagjai is részt vettek a bemutató edzésen, mely élménybeszámolóval, közös fényképezéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!