Felolvasóest Wass Albert tiszteletére


2020-02-29 18:19:16  | cikk: Babos Petra  | 


Felolvasóest Wass Albert tiszteletére főképe
A magyar és a székely Himnusz hangjaival kezdődött a Wass Albert tiszteletére szervezett felolvasóest. A Hét Csillag Egyesület idén is csatlakozott a 16 éve, Debrecenben indult Wass Albert felolvasómaraton programjához, amelynek köszönhetően szerte a Kárpát-medencében egyszerre hangoztak fel Wass Albert szavai. Pápán immár a tízedik alkalommal csatlakoztak a kezdeményezéshez.
Az Edvy Malomban megjelent szép számú közönséget Pintér Péter, az egyesület elnöke köszöntötte, aki köszönetét fejezte ki minden résztvevőnek.
-A tíz év alatt sokat változott a világ. Szerencsére, az a gondolatiság, amit az felolvasóest is próbál terjeszteni, az egyre ismertebbé válik. Nagyon sokat tett a magyarságért Wass Albert még Amerikában is és mindenhol, ahol megfordult. Fő gondolata a haza, Isten, család, ami nagyon fontos - emelte ki Pintér Péter.
Bartha József örömmel jött ismét Pápára

Bartha József református lelkész, a Czegei Wass Albert Alapítvány elnöke örömét fejezte ki, hogy Pápán ismét megvalósult a felolvasóest.
-Pápa hangját még Holtmaroson is hallják, az Ezeréves határ tövében. Én, aki Trianon évét élem, ott kint Erdélyben, ezt egy erőnek tartom. Az igaztalanul elítélt Wass Albert hírnevét erősíti, s teszi szebbé. A pápai rendezvény egy lelki áldás azok számára, akik szeretik a nemzetet, szeretnek szépet olvasni- mondta Bartha József, aki hozzáfűzte, szeretnének egy tábort szervezni, ami a környék magyar gyermekeit egybegyűjtené, s a költőkről, írókról a gyerekeknek mesélni, tanítani, megismerve Erdély igaz, magyar történetét.
A pápai eseményt népzene és néptánc is színesítette, így felléptek az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola népzenekara és a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc AMI táncosai, a Takácsi Kenderszer Népdalkör és a Munkácsy iskola tanulói. A versolvasók közt ott volt a város ismert szavalója is Kincses László személyében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!