Női vezetők a szervezetben


2020-02-28 20:46:27  | cikk: HuHa  | 


Női vezetők a szervezetben főképe
Többek között erről a témáról hallhattak hasznos információkat mindazok a vállalkozásvezetők és munkatársak, aki részt vettek a Pápai Járási Paktumiroda által szervezett vállalkozói fórumon, mely a Foglalkoztatási együttműködések a pápai járásban című TOP projekt keretében zajlott tegnap. A Városháza emeleti előadóterében tartott rendezvényre ezúttal főleg hölgyek gyűltek össze, ami persze nem meglepő a téma ismeretében.
Ezúttal többségében hölgyek vettek részt a fórumon

A programon a női vezetői szerep mellett a személyiségismeret volt terítéken, mely a munkatársakkal való kommunikációt és konfliktuskezelést segítheti. A két témáról Stumpf Zsuzsanna szervezetfejlesztő, mentálhigiénés és párkapcsolati tanácsadó, tréner beszélt az érdeklődőknek. Az előadó több mint egy évtizede tart tréningeket, workshopokat egyéni felkérésre vagy csoportok számára.

Mint mondta, az emberi személyiségjegyek alapvetően meghatározzák, hogy ki milyen munkaterületen tud a legeredményesebben dolgozni, miként lehet vele hatékonyan kommunikálni a munkahelyen és hogyan rendezhetők vele a konfliktusok. A négy személyiségtípus jellemzőit részletesen is ismertette előadásában, hangsúlyozta, a különbözően "működő" emberek között nincs rosszabb és jobb, csak más, de a hatékony közös munkához szükséges az elfogadás, a másik megtanulása.
A szervezetfejlesztő tréner szólt a fiatal generációról is, úgy fogalmazott, a mai fiatalok rendkívül kreatívak, nagyon sok energiával rendelkeznek, de nem tudják a virtuális valóságot és a realitást megkülönböztetni, ezért ebben segíteni kell őket, éppúgy, mint a munkahelyi beilleszkedésben is.
Stumpf Zsuzsanna gyakorlati tanácsokat is adott hallgatóságának

A fórum másik témája a női vezetők helyzetéről, kihívásairól, előnyeiről és nehézségeiről szólt. Stumpf Zsuzsanna bemutatta a férfi és női "működés” közti különbség főbb jellemzőit és okait. Elmondta, lassan hazánkban is kiegyensúlyozódik a foglalkoztatási arány a férfiak és nők között, egyre több hölgy dolgozik kutatási és tudományos területeken, de a politikában is nő a számuk, ugyanakkor a nemi specifikus munkakörök megmaradnak.
A női vezetőket új jellemezte, gyors helyzetfelismerés, jó ráérző képesség, életöröm-vágy és sokszínűség jellemzi őket, mindemellett magasabb az érzelmi intelligencia szintjük és jobb az emberismeretük, mint a férfi vezetőknek.
Kitért arra is, a női vezetőkkel szemben még mindig tapasztalható burkolt diszkrimináció, a női munkatársak előrelépésükhöz több áldozatot hoznak meg és több energiát fektetnek be. A női vezető és a férfi munkatársak között esetlegesen előforduló konfliktushelyzetet az okozza, hogy a férfi nem tudja, mit kezdjen a női főnökkel, többen versenyezni kezdenek, de olyan férfiak is vannak, akik férfiasságukat érzik veszélyben, ha női főnökkel kell együtt dolgozniuk.
Egy bölcs tanács

Stumpf Zsuzsanna a két témában számos hasznos információt és gyakorlati tanácsot adott a fórum résztvevőinek, előadása végén pedig a jelenlévők kérdéseire adott választ.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!