Állatmenhelyeket támogattak a pápai katonák


2020-02-27 17:11:22  | cikk: MH Pápa Bázisrepülőtér  | fotó: Dévényi Veronika  | 


Állatmenhelyeket támogattak a pápai katonák főképe
Gyűjtést szerveztek a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtéren két helyi állatmenhely számára. Az összegyűlt adományokat nemrég személyesen adták át a pápai katonák, akik a befogadásra váró négylábúakkal is megismerkedtek.

Első alkalommal volt szervezett adománygyűjtés állatmenhelyek számára az MH Pápa Bázisrepülőtéren. A kezdeményezés ötlete Pintér Daniella őrmestertől, a Művelettámogató Zászlóalj zászlósától származott, aki a vezetőség támogatása mellett indította el az akciót a bázison. Előzetesen két helyi menhellyel, a Pápai Humán Állatvédő Egyesülettel és a Második Esély Állatmentő Csoporttal is felvette a kapcsolatot, így a felhívásban már konkrét felajánlásokat tudott kérni a kollégáktól. Sok állateledel, meleg takaró, játék és macskaalom gyűlt össze, amit nemrég ki is szállítottak a menhelyek részére.

A Második Esély Állatmentő Csoport otthonában Murainé Ibolya fogadta a katonákat. 16 éve állatvédő, 2012 óta vezeti a menhelyet, és jelenleg több tucat kutyáról és macskáról gondoskodik. Az egyenruhásokat izgatott kutyusok fogadták a kapuban, és érdeklődve szaglászták körbe az ajándékba kapott állateledelcsomagot.

A Második Esély négylábúinak megismerése után a 2008 óta tevékenykedő Pápai Humán Állatvédő Egyesület volt a következő célállomás. Ide elsősorban takarókat és élelmet juttattak el a katonák, akiket a menhelyen önkéntesként segítő Török Tamásné fogadott. Elárulta, hogy nemcsak Pápán, hanem ideiglenes befogadóknál, Malomsokon és Vágon is számos, szintén hozzájuk tartozó kutya és macska várja az örökbefogadókat. A katonák érkezésére felbolydult a menhely, a kutyák mindenképp szerették volna közelebbről is megismerni az új látogatókat, akik jutalomfalatokkal kínálták meg a kíváncsi ebeket.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér adományát nagy örömmel fogadták a menhelyek, a gyűjtések pedig várhatóan a jövőben is folytatódnak. Nem először tett tanúbizonyságot önzetlen segítőkészségéről a pápai állomány, erről Magasy Zsolt ezredes, bázisparancsnok beszélt: 
-Egy igazi összetartó közösség a miénk. Legyen szó bármilyen támogató kezdeményezésről, mindig sokan segítenek. Tavaly év végén a rákbetegséggel küzdő kollégáink számára szerveztünk gyűjtést, de az is többször előfordult, hogy irányított véradásra kértük katonáinkat. A véradó alkalmak egyébként rendszeresek a bázison, amelyeken az állomány tagjai mindig nagy számban vesznek részt. 2019-ben a megtisztelő Véradóbarát Munkahely címet is elnyertük. A mostani adománygyűjtő akció keretében bebizonyosodott, hogy katonáink nemcsak embertársaink, hanem a négylábúak megsegítését is a szívükön viselik. Büszke vagyok rá, hogy ilyen példamutató magatartást tanúsítanak a kollégák.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!