Cseppképpont - Kamarakiállítás nyílik szombaton a Kékfestőben


2020-02-26 16:56:46  | cikk: Babos Petra  | 


Cseppképpont - Kamarakiállítás nyílik szombaton a Kékfestőben főképe
Február 29-én, szombaton 14 órakor Cseppképpont címmel különleges hangulatú kamarakiállítás nyílik a Kékfestő Múzeum foglalkoztatójában Mesteri Balázs és Véber Erika alkotásaiból.
A kiállítás megnyitó kapcsán dr. Nagy L. István múzeumigazgató elmondta, nagy öröm számukra, hogy a foglalkoztatóban egy különleges kiállítást nyithatnak meg.
-Amikor kialakítottuk ezt a teret, a terveink között szerepelt, hogy azon túl, hogy kiváló a tér a múzeumpedagógiai szolgáltatásokra, galériaként is üzemeljen. Szerettünk volna olyan minőségű fotókiállításokat bemutatni, amelyek művészi értéket sugároznak a városról, s ez a sor megkezdődik ezzel a szombaton nyíló kamarakiállítással. Fontos, hogy olyan pápai művészeknek adjunk teret, akik múzeumi műtárgyi minőségű alkotásokkal rendelkeznek. A kiállítás Vonnák Andrea múzeumpedagógus ötletét dicséri. Mesteri Balázst sokan ismerik már a közösségi médiából, hiszen nagyon sok fotóját közzéteszi. Balázs a Hagyományok Hegyének munkatársa - emelte ki a múzeumigazgató.
Vonnák Andrea hozzátette, a múzeumok számtalan különböző kiállítást készítenek, hiszen az a cél, hogy sok embert elérjenek ezekkel a tárlatokkal.
-A mostani kamarakiállításunkon Mesteri Balázs és Véber Erika munkáiból nyílik tárlat. Balázs makrófelvételeit, Erikának pedig a pontozós művészettel készült alkotásait tekintheti majd meg a nagyérdemű szombattól. A kiállítás gondolatának megszületése a közösségi médiának köszönhető, hiszen én ott találkoztam Erika és Balázs alkotásaival. Mindkét alkotónak nagy rajongótábora van, ők már megtalálták saját közönségüket, s remélem, nálunk is népszerűek lesznek, s elmondható lesz, hogy kis városban, kis dolgokból nagyszerű történet jöhet létre.
Mesteri Balázs a sajtótájékoztatón elmondta, amikor készült a foglalkoztató, akkor ott ő is segédkezett, s nem is gondolta, hogy egyszer neki kiállítása fog nyílni ott. Kiemelte, nagyon jó érzés, hogy bemutathatja a múzeumban is alkotásainak egy részét.
A kiállítás megnyitója szombaton 14 órakor lesz. A tárlatot Marosi Diána művésztanár és Venczel Csaba önkormányzati képviselő nyitja meg. A kiállítás április 15-ig látogatható.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!