Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján


2020-02-25 20:33:21  | cikk: Babos Petra  | 


Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján főképe
A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából tartottak ma este megemlékezést a Pálos téren, a Sulyok Dezső szobornál. A Himnusz hangjait követően Pusztai Boglárka tolmácsolásában Székely János: Semmi soha című versét hallhatták a megjelentek.
Dr. Áldozó Tamás polgármester emlékbeszédében Fekete István: Zsellérek című regényének részletéből többször is idézett, majd elmondta:
-... marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük.
Az ünnepségen dr. Áldozó Tamás polgármester mondott beszédet

Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből - mondom csöndesen nektek! - Ismerjük ezt a néhány mondatot a közelmúlt sajtójából, azt a néhány mondatot, amiben a haladó baloldal képviselője az új osztályellenséget kijelölte. Az ellenséget, mert mindannak, amit kommunizmusként határozhatunk meg, a kezdetektől ellenségre volt szüksége. Az ellenség meghatározása után már csak a rendelkezésre álló erő és az arra alkalmas eszközrendszer kapacitása szabhatott mértéket az áldozatok számának; Kambodzsában erre a célra tökéletesen megfelelt egy kalapács is, amivel szétzúzták az ellenség koponyáját, a Szovjetunióban szívesebben alkalmazták a tarkón lövést. A Kádár-rendszer a kötélre esküdött. Aztán voltak olyanok, akiknek nem adatott meg a gyors halál: előbb a megalázások sokasága, éheztetés, munkatábor, hazától és családtól való elszakíttatás. Van százmilliónyi halottunk, sokszor annyian, akiknek az élete lidércnyomásos rendszerekre ment rá, akiket lehetőségeikben megraboltak... de Európának ezen a fertályán a kommunizmus áldozatai vagyunk valamennyien. Emberi kapcsolatainkban hurcoljuk az örökséget, hétköznapokban megéljük a szorgalom megvetését, a sikeres ember gyűlöletét, a handabanda és a hőbörgés dominanciáját a megfontolt szó felett; ünnepeinken pedig megadatik nemzettársaink megtagadása és az Istennek káromlása - hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás.
Beszédében kiemelte, mi, fehérek, keresztények és heteroszexuálisok, magyarok és patrióták jó úton járunk az osztályellenséggé válás útján.
-Az eszme mit sem változott, társadalommérnökökkel tele a padlás; előbb a korrekt beszéd jegyében megfosztanak minket a szavainktól, a közösségi média cenzúrázásával a nyilvánosságtól, lassan már a szavazatainktól is: Thüringiában azért lesznek megismételt tartományi választások, mert a liberális elit úgy ítélte meg, hogy rosszul szavaztak a derék német polgárok. Szavakkal, nyilvánossággal, szabadsággal egyre szűkösebben állunk, de a világunkat felforgatni akaró indulat szabadon tenyészik és szövetségeseket talál. Szerencsések azok a generációk, akiknek a békesség jutott osztályrészül, a mi világunkban azonban már készülődik a gyűlölet. A gyűlölet, az az anyag, ami felülír értéket, korábbi elköteleződést, felülírja a humanizmust a hatalom igézetében, a társadalom átalakításának igézetében. Az eszme mit sem változott és készen állnak mérnökeink is: tegnap egy lovasroham, ma elégedett nyugtázása annak, hogy az izgalomban tartott szektatagok verbálisan naponta akasztanak és lőnek agyon osztályellenségeket...holnap... ki tudja, mit hoz a holnap? - hangoztatta a szónok.
A résztvevők a beszédet követően elhelyezték az emlékezés koszorúit és mécseseit Sulyok Dezső szobránál, majd a Márton István utcában Katona István emléktáblájánál. A megemlékezés a Szózat hangjaival zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!