Karate diákolimpia: Három érem az országos elődöntőn


2020-02-25 10:03:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate diákolimpia: Három érem az országos elődöntőn főképe
Három továbbjutó helyet biztosan szerzett a karate diákolimpia országos döntőjére a Griff Sportegyesület kyokushin karate szakosztálya.

Várpalotán nyolcadik alkalommal gyűltek össze a karatékák, hogy eldöntsék, kik jutnak a diákolimpia debreceni országos döntőjébe. 33 klub 231 versenyzője érkezett a versenyre, öt küzdőtéren folytak a mérkőzések, a pápai klubot négy sportoló képviselte.

- 231 nevezés érkezett a küzdelem-, 109 pedig a formagyakorlat versenyszámba - mesélte Szalóki Sándor, klubvezető. - Gyermek korcsoportban Mógor Dorka formagyakorlatban két győzelemmel a harmadik helyen végzett, így biztos továbbjutó az országos döntőre. Dorka küzdelemben is megmérettette magát, és három győztes küzdelemmel a dobogó legtetejére állhatott. Karácsony Soma szintén gyermek korcsoportban harcolt a továbbjutásért, ám ő sajnos már az első küzdelemben kikapott. Sikertelenségében nagy szerepe volt a küzdelem első percében jelentkező technikai hibának, ami Soma és a bírók figyelmét egyaránt megzavarta és a pápai versenyző ellenfele - aki egyébként tényleg ügyesen küzdött - két olyan ponthoz jutott, amit nem érdemelt meg. A hátralévő küzdőidőben Soma nagy hajrában egy pont híján ledolgozta a hátrányát, de végül egyenlíteni nem tudott. Somának ennek ellenére a szabályok értelmében még van esélye a továbbjutásra, hiszen kategóriánként az első nyolc helyezett kaphat meghívást az országos viadalra.

Daan Matters a népes gyermek II. kategóriában indult, de nem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé. A juniorok között Bóka Viktória viszont jó eséllyel pályázott a továbbjutó helyek valamelyikére.

- Viktória a női junior korcsoportban indult, a 2019-es évadhoz képest egy súlykategóriával feljebb - folytatta Szalóki Sándor. - Kíváncsian vártuk, hogy a sok felkészülés meghozza-e az eredményét a nehézsúlyú lányok között. A négyes mezőnyben körmérkőzés alakult ki. Viki erő- és tudásfölénye már az első küzdelemben is látható volt, s bár KO-t nem ért el, végig ő irányított, és a két perc végén egyértelmű 5-0-s bírói döntéssel győzött. A következő két küzdelmében nem kellett két percig sem várni a végeredményre, mindkét ellenfelét KO-val verte, így aranyéremmel térhetett haza. Összességében egy jól szervezett, nagy létszámú, színvonalas versenyen vehettünk részt, és bár még sok munka áll előttünk, a két arany- és egy bronzéremmel elégedettek lehetünk - zárta beszámolóját a diákok felkészítője.

Az országos diákolimpia döntőt március 14-én Debrecenben rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!