Sikeresen szerepelt az Eb-n Horváth Csanád


2020-02-24 21:03:28  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Facebook  | 


Sikeresen szerepelt az Eb-n Horváth Csanád főképe
Horváth Csanád személyében több mint 10 év elteltével szerepelt ismét pápai tollaslabdázó Európa-bajnokságon.

A franciaországi Liévin városa adott otthont idén a kontinensviadalnak, ahol az utánpótlás korosztály mellett a felnőtt női és férfi Eb-t is rendezték. A magyar U15-ös válogatottban a pápai Horváth Csanád mellett a pécsi Hart Petra, a szegedi Bozsogi Míra és a debreceni Szentpáli Marcell kapott helyet. Csanád egyesben és Hart Petra oldalán vegyespárosban indult. A fiatal sportolót ellenfeleiről és kint szerzett tapasztalatairól kérdeztük.

- Első mérkőzésem a legjobb 64 között a walesi Harper Leighen ellen volt, akit két szettben (21:13, 21:12) magabiztosan sikerült legyőznöm - mesélte a pápai válogatott tollaslabdázó. - A 32-es táblán egy angol sráccal találkoztam, aki mentálisan nagyon erős volt. Nagyon jó meccset játszottunk, 21:18-ra sikerült megnyernem az első szettet, utána viszont nem tudom mi történt a második játékrészben, ugyanis már 7-0-ra is vezetett az angol, ahonnan nem sikerült visszajönnöm, 21:17-re kikaptam. A döntő szettet szerencsére megint magabiztosan hoztam 21:13-ra.

Csanád a legjobb 16 között az ukrán Rosztiszlav Zabrodinnal játszott, aki előbb minimális különbséggel kerekedett a pápai fiú fölé (21:19), majd a második szettben aratott 21:14-es sikere azt jelentette, hogy Csanádnak véget értek az egyes küzdelmek. Következett a vegyespáros versenyszám, Hart Petrával az oldalán - a fehérorosz duó visszalépése miatt - a 16 között egy svéd párossal meccseltek.

- Sajnálom, hogy visszalépett az első ellenfelünk, jó lett volna kicsit bemelegedni a folytatásra, jobban összeszokni - mondta a fiatal versenyző. - El kell ismerni, a svédek - ha csak egy kicsivel is - de jobbak voltak, tudtunk velük egy szoros meccset játszani (21:19, 21:18), jó lenne a jövőben Petrával többet együtt pályára lépni, és akkor az ehhez hasonló meccsek a mi javunkra fognak eldőlni.

A válogatott játékosa hozzátette, óriási élmény volt számára az Európa-bajnokság, rengetegen látogattak ki a mérkőzésekre, ami kellő motivációt adott számára a meccsek előtt. - Ennyi ember előtt és ekkora csarnokban még sohasem játszottam, azon fogok dolgozni a jövőben, hogy a 2021-es, U17-es Eb-n ismét a válogatott tagja lehessek - vázolta hosszútávú célját a Kilián DSE versenyzője.

Horváth Csanádot megelőzően Horváth Zsófi személyében 2007-ben szerepelt utoljára pápai tollaslabdázó Európa-bajnokságon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!