Kész kabaré volt


2020-02-23 23:38:13  | cikk: ha  | 


Kész kabaré volt főképe

Kész kabaré! - ezt a címet adta az S.K. Társulat legújabb estjének, mely eltér az eddig megszokottól. A pápai amatőr színészgárda egy komédiával nyitott 2012-ben, s azóta is a vígjáték a fő profiljuk. Ezúttal azonban kirándultak a kabarétréfák világába. A társulat szívesen tájol, járja a környékbeli és távolabbi településeket, s eddig nem volt olyan előadásuk, amit könnyen tudtak volna utaztatni. Ez a műsor nem díszletigényes, ezért ezzel bárhol meg tudják örvendeztetni a közönséget.


Nagy Imre válogatta a jeleneteket, s rábízták a szereposztást is. Főként Rejtő-kabarékat keresett, illetve néhány későbbi vidám történetet is választott. A kabarétréfáknál azért adódott az a nehézség, hogy ez az irodalom főként férfiaknak ad lehetőséget a játékra, a nők mellékszereplői egy-egy jelenetnek, így Nagy Imre, Szabó Szilárd és Pozsgai Balázs volt legtöbbet a színpadon.


A hölgyek, Szabó Erika, Horváth Orsolya, Sz. Csepregi Ilona, Sz. Juhász Klára, Károlyi Szabina egymást váltották vagy épp kiegészítették a történetekben. M. Varga Veronika ezúttal dalokkal készült, az 1920-30-as évek világát idézte meg a kuplékkal. Ezeket ő válogatta, igyekezett a jelenetekhez igazítani a dalokat, így például a Pá, kis aranyom és Gyere, te nímand is felcsendült. Mindegyik kuplé más sorsot idézett fel, így M. Varga Veronika mindig más ruhákban perdült a színpadra.


Sz. Csepregi Ilona elmondta, hogy közel áll hozzá a kabarétréfák világa, s reméli, hogy sikerült megragadnia a karaktereket. Szabó Erika jobban szereti a nagyobb ívű darabokat, a kabaré nem az ő műfaja, de igyekezett helyt állni, mondta. Bemutatkozott a társulat új tagja is, Károlyi Szabina. A fiatal hölgy régóta sikeresen szerepel versmondó versenyeken és vonzotta a színház világa. Az S.K. Társulatba azért jelentkezett, mert tetszett neki a csoport sokszínűsége, s mivel eddig csak komolyabb, drámaibb verseket mondott, reméli, hogy lesz alkalma vígjátékokban is kipróbálnia magát.

A Herkules bonbonból a közönség is kapott

A műsort próbálták úgy felépíteni, hogy egyre fokozódjon a hangulat, így a koronát az estre a Herkules bonbon tette fel, mely nagy tapsot kapott. A társulat a siker után nem pihen, hisz április 25-én ismét színre lépnek, akkor Agatha Christie Ítélet című különleges krimijét mutatják be a JMSZK-ban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!